Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman vasfını yitirmiş 2-B arazilerinin satışına ilişkin tespitlerin yüzde 95’inin tamamlandığını açıkladı. Bakan Eroğlu, “Ekim-Kasım aylarında yasanın çıkmasını ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman vasfını yitirmiş 2-B arazilerinin satışına ilişkin tespitlerin yüzde 95’inin tamamlandığını açıkladı. Bakan Eroğlu, “Ekim-Kasım aylarında yasanın çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye çapında 473 bin hektar, Afyonkarahisar’da ise yaklaşık 10 bin hektar arazinin satışını düzenleyen 2B Yasası’na ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Birkaç yıldır çeşitli eksiklikler nedeniyle bunu yapamamıştık. Şimdi tespitlerin yüzde 95’ini bitirdik ve nerede, ne tür ormanımızın olduğunu artık biliyoruz. Ekim-Kasım aylarında yasanın çıkmasını bekliyoruz” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Meclis açıldıktan sonra yasada ufak bir revizyon yapmak suretiyle 2B’de hak sahibi olanlara tapularını vereceklerini açıkladı. 2B arazilerinin nasıl satılacağını da AK Parti Grup Başkanvekili Canikli açıkladı. 2B’lerin TOKİ kanalıyla satılacağını açıklayan Canikli, “Değerli arazilerde fiyat emlak vergisinin 2-2.5 katı olacak. Yüzde 10 peşin, geri kalan için 5 yıl vade uygulanacak” diye konuştu.