Doğa dostu ve insan odaklı hizmetlerini aralıksız sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Bu kapsamda şehrimize ilk etapta 24 km’lik bisiklet yolu kazandırılacak. 

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Doğa dostu ve insan odaklı hizmetlerini aralıksız sürdüren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Bu kapsamda şehrimize ilk etapta 24 km’lik bisiklet yolu kazandırılacak. 

         Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ekipleri ile birlikte şehrimizde sağlıklı bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması için düğmeye bastı. Şehrimizi bisiklet yolları ile buluşturmak için harekete geçen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile yol için zemin çalışmaları başladı. Belirlenen rota dâhilinde mavi yollar çalışmalar ile birlikte kısa sürede hizmete açılacak. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; Başkan Yardımcımız Benol Kaplan ve Park ve Bahçeler Müdürü Barış Dal ile birlikte mavi yol için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkanımız Zeybek, Cahar Dudayev Caddesi’nden başlayan bisiklet yolu çalışmaları hakkın da bilgi aldı.

İLK ETAPTA 24 KM’LİK BİSİKLET YOLU YAPILACAK

         Proje çalışmaları tamamlanan bisiklet yolu güzergâhı Cahar Dudayev Caddesinden başlayarak oteller bölgesine kadar devam edecek. Bisiklet yolunun rotasında Cahar Dudayev Caddesi, Akarçay, Masal Dünyası Parkı, Oteller Bölgesi, Zafer Stadyumu, Polis Moral Eğitim Merkezi ve Afium gibi şehrin önemli noktaları yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen bisiklet yolu projesi 2 metre genişliğinde 24 km uzunluğunda olacak. İlk etap çalışmalarının tamamlanması ile hedef ikinci etapla bisiklet yolu uzunluğunu artırmak olacak. Kısa sürede çalışmaların tamamlanarak bisiklet yolunun Kasım ayı içinde halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Hedef pratik, güvenli, sağlıklı ve eğlenceli yeni bir alternatif ulaşım sistemini halkın hizmetine sunmak.

“ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ”

         Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek inceleme ziyareti ardından yaptığı açıklama; “Bisiklet Yolu projemiz Afyonkarahisar’ımız adına çok fayda sağlayacak, kent imajına ve prestijine de değer katacak. Şehrimizin her yanını cazibe merkezi haline getirmek için yeni projeler üretiyoruz. Bisikletle ulaşımı kolaylaştırmak adına başlattığımız bu projede ilk etapta 20 km’lik bir mavi yol yapacağız. Ardından uygun noktalara da bisiklet yolu kazandırmak adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hedefimiz bu projeyi şehrimizin geneline yaymak. Üretken belediyecilik anlayışını kendimize şiar edinerek durmadan çalışıyoruz. Hem çevre ve doğaya faydalı bir proje olacak hem de yerli ve yabancı turistlerimizin oteller bölgesinden şehir merkezine olan ulaşımında kolaylık sağlamış olacağız. Kadim şehrimiz Afyonkarahisar’da bisiklet yolu olması hem turizm açısından hem de yerel halkın sosyal aktivitesi bakımından önemli. Afyonkarahisar’ı dünya standartlarında bir bisiklet yoluna kavuşturmanın mutluluğu içindeyiz. Bu yolun hayata geçmesinde emeği olan ekiplerimize teşekkür ediyorum.”