23 NİSAN ÇOCUK KOROLARI ŞENLİĞİ
Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği işbirliğiyle düzenlenen “V.23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği”başladı.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın girişimleriyle kurulan Afyonkarahisar Belediyesi Çocuk Korosu’ da bu yıl ilk kez 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği’ne katıldı.
Şef Ayfer Ölmez yönetiminde sahne alan Afyonkarahisar Belediyesi Çocuk Korosu seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle davetlilere müzik ziyafeti sundu.
Afyonkarahisar il ve ilçelerinin yanı sıra şehir dışından da ilköğretim okulu, dernek ve gençlik merkezlerinin yer aldığı “V. 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği”ne, toplam 40 çocuk korosu katıldı. Şenliği, Danışma ve Değerlendirme Kurulu olarak 13 farklı kurumdan 16 görevli takip ediyor.
Davetlilere müzik ziyafeti sundular
Düzenleme Kurulu Başkanlığı’nı Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu’nun yaptığı şenlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın birer konuşma yaparak 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliğinin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Şenliğin açılış konserini TRT Ankara Çocuk Korosu yaptı. Gün boyu devam eden şenlikte Afyonkarahisar’dan ve değişik illerden gelen çeşitli okul koroları seslendirdikleri eserlerle davetlilerin büyük beğenisini topladı. İki gün süreyle 1300’e yakın çocuğun sahneye çıkacağı şenlikte Ankara, İzmir, Bursa ve Samsun gibi büyük şehirlerden gelen korolar yer alıyor.