Her yeni yılda yaşam alanlarının dekorasyonunda da yenilikler dikkat çekiyor. Özellikle mutfaklarda bu yenilikleri çok daha net bir şekilde gözlemlemek mümkün olabiliyor. 2021 yılında da gelenek bozulmadı!

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Her yeni yılda yaşam alanlarının dekorasyonunda da yenilikler dikkat çekiyor. Özellikle mutfaklarda bu yenilikleri çok daha net bir şekilde gözlemlemek mümkün olabiliyor. 2021 yılında da gelenek bozulmadı! Mutfaklarda çok daha farklı detaylar ön plana çıkmaya başladı. Bununla birlikte mutfak dekorasyonunda da şıklığın ve modern çizgilerin hakim olduğunu net bir şekilde belirtebiliriz. Peki, hangi detaylar göze çarpıyor? İşte yanıtlar!

  • Alanı Kullanışlı Hale Getirmek
Küçük ya da büyük tüm mutfakların çok daha kullanışlı bir form kazandığını açıkça belirtebiliriz. Eskiye nazaran artık mutfak alanları çok daha kullanışlı bir form kazanıyor. Bu noktada hazır mutfak tasarımlarının da etkisi bir hayli fazla! Çünkü doğru mobilya tasarımları ile çok dar bir alanın bile son derece kullanışlı bir form kazanması rahatlıkla sağlanabiliyor.
  • Şimdi Koyu Renkler Trend!
Bundan kısa bir süre öncesine kadar mutfak mobilyalarında beyaz ve krem gibi açık renk tonları vazgeçilmezdi. Ancak koyu renkler artık hakimiyetini ilan etti! Mutfak mobilyalarında koyu renk tonları kullanılıyor ve ortaya daha çekici, daha asil bir atmosfer çıkıyor. Dolayısıyla koyu rengin cazibesi mutfakları ele geçirdi diyebiliriz.
  • Açık Renkli Duvarlar!
Duvarların boydan boya fayans ile kaplanma dönemi de tarihe karıştı. Koyu renkli mobilyalar ile şahane bir kontrast yaratmak adına açık renkli mutfak duvarları tercih ediliyor. Ortaya çıkan görünüm ise adeta nefes kesiyor. Kısacası artık mutfak duvarlarının da moda ve trendlerden nasibini aldığını söyleyebiliriz.
  • Doğadan Esintiler Ön Planda!
Mutfaklarda artık daha fazla oranda ahşap materyallere yer veriliyor. Bambu, mutfak malzemelerinden ahşap raflara kadar nereye baksanız doğadan esintiler görebiliyorsunuz. Hatta kullanılan seramiklerde bile bu etkiyi görmek mümkün hale geldi. Sonuç olarak mutfaklarda tabiattan bazı izlenimler görmek de trendler arasında yer alıyor.
  • Pirinç Detaylar Popüler!
Yeni nesil mutfaklarda dikkat çeken detaylardan biri de pirinç kullanımı oluyor. Bataryadan mutfak dolap kulplarına kadar pek çok alanda pirinç detaylar kullanılabiliyor. Eğer 2021 yılına damgasını vuran mutfak tasarımlarına göz atmak isterseniz İntemamutfak.com.tr adresine şimdi tıklayın. Trendlerden ve yeniliklerden bihaber kalmayın!