Yeni yılı Afyon’un ciddi olarak tanıtımına ayırmayı düşündüklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek 2020 yılında Sakarya’da yapacakları inceleme sonrası Güney Kore firmasıyla hafif raylı sistem projesi için görüşeceklerini söyledi. Zeybek, yeni yılda Teleferik ihalesine de çıkılacağını açıkladı. Önümüzdeki aylarda şehir içi trafikle ilgili yeni çalışmalar olacağını kaydeden Zeybek, raylı ulaşım, millet bahçeleri ve tarihi konakların yenilenmesi çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi

Kocatepe Gazetesinden Burcu Aydın'a konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, raylı sistem ve teleferik sorusuna şu cevabı verdi:



"AFRAY’da aynı Millet Bahçesi Projemizde olduğu gibi proje ihalesi gerçekleşti. Projeyi alan arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kentsel dönüşümle ilgili olarak TOKİ Başkanımızla mahallelerde yaptığımız incelemeler sonucu kentsel dönüşümü ilk etap olarak yapacağımız mahalleleri bire bir inceledik, yerinde gördük. Projesini TOKİ kendisi yapıyor.  Yine yatırımlarımız aynen devam edecek. Projede değişiklik çalışması yapılıyor. Teleferik Projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Önümüzde ki yıl inşallah hafif raylı sistemle alakalı da Güney Kore firmasıyla görüşmelerimiz olacak. Sakarya bu işin ilk başlangıcıdır. Sakarya’ya gidip yerinde gördükten sonra inşallah Afyon’da uygulamayı düşünüyoruz. İnşallah 2020 yılı itibariyle projelerimizin de hayata geçmesiyle Afyon’un çehresi değişerek şehrimiz şaha kalkacak." dedi.