Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için ilimizde önemli adımlar atan ve eğitim dünyasında bir farkındalık oluşturan Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri bu yıl da TEKNOFEST’te başarılı projeleriyle dikkat çekti.

17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne 10 projeyle katılan 17 kişiden oluşan Dumlupınar BİLSEM ekibi, İstanbul'da TEKNOFEST standlarında yerlerini aldılar.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne bu yıl Afyonkarahisar’dan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 8 projeyle katılıyor.

Konuyla ilgili konuşan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan GÜMÜŞ ; “ İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen olan dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2019’ a Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi olarak 10 projeyle katılım sağlıyoruz.  Merkezimizin 8 projesi, ön elemelerden ve jüri denetimlerinden geçerek festival finallerine katılmaya hak kazandık. 8 Proje ile TEKNOFEST 2019’a Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar içinde en yüksek sayıda proje ile katılım sağlayan okullardan biri olduk, emeği geçen öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi ve tüm Dumlupınar BİLSEM ailemizi tebrik ediyorum” dedi.

TEKNOFEST 2019’a Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi; İnsanlık Yararı Teknolojiler alanında; Adsorbsiyon Özelliğinden Faydalanarak Evsel Atık Suların Temizlenmesi, Haşhaş Kapsülü Küspesi Katkılı Isı Yalıtım Tuğlası, Muşmula Özütü Biyokatalizörlüğünde, Gümüş Nanopartikül Sentezlenmesi ve Karakterizasyon Çalışmaları, El Bileği Kırıklarında Fizyoterapi Amaçlı Egzersiz Aleti Prototip Tasarımı, Güvenli Çocuk Kilidi, Yolcu Tamam Yola Devam, Araç Akıllı Fren Sistemi, Flex Sensörlü Robotik El Tasarımı; İnsansız Sualtı Sistemleri alanında Su Altı Aracı Temel Seviye, Su Altı Aracı İleri Seviye projeleri ile toplam 8 proje ile katılım hakkı kazandı.

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden kurum müdürüyle birlikte 12 öğrenci ve 4 danışman öğretmen, TEKNOFEST için şu anda İstanbul'da bulunuyor.