31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere tüm belediyeler MHP’nin üretken belediyeciliğiyle tanışacağını vurgulayan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Her bölgede Millet İttifakı’nın karşısında Cumhur İttifakı olacaktır” dedi.”

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere tüm belediyeler MHP’nin üretken belediyeciliğiyle tanışacağını vurgulayan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Her bölgede Millet İttifakı’nın karşısında Cumhur İttifakı olacaktır” dedi.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin haftalık basın toplantısına MHP MYK üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak katıldı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, ilçe başkanı Fahri Fevzi kartal, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, belediye başkan adayları ve çok sayıda partili de eşlik etti. 2018 yılını değerlendiren MHP Milletvekili Mehmet Taytak, 2018 yılının en büyük siyasi hadisenin 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olmuştur” dedi.

Cumhur ittifakının 24 Haziran seçimlerinden zaferle çıktığını belirten Taytak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk Milleti için çok önemli olayların vuku bulduğu bir yılı hep birlikte geride bıraktık. Yönetim şeklimizin üçüncü evresi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin hayata geçirildiği 2018 yılını geride bırakırken, yeni yılın sağlık, başarı ve huzura vesile olmasını, büyük Türk Milletine, İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Milletimize hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş, “Benim aklım hep Türkiye’dir” diyerek hayatını milletine adayan Türk dünyasının bilge Lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in takdirleri ile 40 yılımı verdiğim davama, Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve milletimize 24 Haziran 2018’den itibaren milletvekili olarak hizmet etmeyi Cenab-ı Allah nasip etmiştir. 24 Haziran seçimleri 16 Nisan referandumu ile yasalaşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kökleşmesi ve yerleşmesi açısından tarihi bir önem arz etmekteydi. Bu seçimlerde Türk Milleti ve Afyonkarahisar halkı üzerine düşeni fazlası ile yerine getirdi ve milli beka sorunumuzun ortadan kaldırılması için TBMM’de Cumhur İttifakını görevlendirdi.15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra milli ve manevi meselelerde, iç ve dış politikalarda ortak paydalarda buluştuğumuz Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte oluşturduğumuz Cumhur İttifakı 24 Haziran 2018 seçimlerinden zaferle çıkmıştır. Bu zafer, kökleri okyanus ötesinde olan Fetö ve PKK hain terör örgütlerine Yüce Türk Milletinin çelikten iradesi ile verdiği şanlı bir cevaptır” diye konuştu.

“MECLİSTE VATANDAŞLARIMIZIN DERDİNE ÇARE ARADIK”

TBMM’deki 6 aylık çalışmasını da değerlendiren Taytak, sahada vatandaşlardan aldığı talep ve istekleri meclis’te gündeme getirmeye çalıştıklarını söyledi. Seçmen ayrımı yapmadan Afyonkarahisar halkının tüm dertlerine çare bulmaya çalıştıklarını da belirten Taytak,”Afyonumuz’un kendilerini temsil etmemiz için, şahsımı görevlendirdiği 24 Haziran 2018 tarihinden itibaren parti, seçmen, ilçe, il ayrımı yapmadan milletimizin tüm dertlerine Cenab-ı Allah’ın izni ile çare bulmaya özen gösterdik inşallah özen göstermeye de devam edeceğiz. Hem Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin hem de diğer illerden bize ulaşan tüm vatandaşlarımızın bürokraside tıkanan problemleri için gereken girişimlerde bulunduk. Vatandaşlarımızın her telefonuna cevap vermeye çalıştık, her talepleri ile ayrı ayrı ilgilendik. Altı aylık bir sürede TBMM Başkanlığına; 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda Değişiklik, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik yapılmasına dair üç kanun teklifi verdik.

Afyon Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinden sonra yaşanan problemleri, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eber Gölünün sıkıntıları, Atama bekleyen öğretmen adaylarının sıkıntıları gibi birçok konuda yazılı soru önergesi verdik. Genel Kurul da birçok konuda söz aldık. Afyon Şeker Fabrikasının söküm kampanyası başladıktan sonra, kantarlarda yaşanan sıkıntıları, pancarda firenin artması konusunda yetkililerin bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmaları için gereken girişimlerde bulunduk. Eber Gölünde yaşanan kuraklığın yetkililer tarafından incelenmesi, mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini her platformda ifade ettik. Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan yöre insanın yaşadığı sorunlardan biri olan, yem girdilerinin yüksek oluşu, hayvancılık desteklemelerinin daha fazla olması, et fiyatlarının yüksek oluşu konularını meclis kürsüsünde dile getirdik.

Afyonkarahisar ilimizin yaşadığı sel felaketinde zarar gören çiftçilerimizin zararlarının biran önce karşılanması gerektiğini, ilimize yapılması düşünülen ve yapımına başlanıp devam edilmeyen yatırımların biran önce yapılması noktasında yetkililere seslendik. Ayrıca; Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan geçici Kur’an Kursu öğreticilerimizin kadro ve SGK kesintilerinin yeteri kadar olmadığını ayrıca öğretmenler gününde yapmış olduğum konuşmada gelecek nesillerin yetiştiricisi öğretmenlerimize gereken değerin verilmesi, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ayrımının ortadan kaldırılıp, bütün öğretmenlerimizin kadroya alınmasının elzem bir konu olduğunu ifade ettik” dedi.

“2019 MHP’NİN ZAFER YILI OLACAKTIR”

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere tüm belediyeler MHP’nin üretken belediyeciliğiyle tanışacağını vurgulayan MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Afyonkarahisarımızın burçlarına 31 Mart 2019 akşamı 3 hilalli bayrağımızı dikmek Cenab-ı Allah’tan en büyük gayemizdir. Her kapıyı çalacağına, her gönüle gireceğine inandığımız belediye başkan adaylarımızla 2019 yılının gerek Afyonumuz gerekse tüm ülkemizde Milliyetçi Hareket Partisi’nin zafer yılı olacağına inancımız tamdır” dedi.

“PROJELERİMİZİN ARKASINDA MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET TAYTAK VAR”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’da vizyon projeleri arasında yer alan ‘Ataköy – Fatih bölgesine hastane kazandıracağız’ projesiyle ilgili muhalefet tarafından yapılan eleştirilere de cevap verdi. Açıklanan projelerin arkasında Milletvekili Mehmet Taytak’ın olduğunu söyleyen Çetinkaya, “2014 yılında da adaylığımız sürecinde birçok proje açıkladık. Ne zamanki biz proje açıkladığımızda birileri eleştirmeye başladı, biz doğru yolda olduğumuzu anladık. Şuanda Türkiye’de 18 tane belediyenin hastanesi var. Bizim sağlık bakanı ile görüşmeye ihtiyacımız yok. Çünkü biz projeleri yaparken her zaman sırtımızı dayadığımız Ankara’daki elimiz gözümüz ve kulağımız olan sayın milletvekilimiz, MYK Üyemiz, kırk yıllık dava büyüğümüz, 30 yıllık liderimizin yol arkadaşı Mehmet Taytak bey var. Mehmet Taytak beyin girişimde bulunup bir hizmeti yapamayacağımızı mı düşünüyorlar. Bugüne kadar olmaz dedikleri niceleri olmuştur. Ama özellikle sağlık sektöründe özellikle Afyonkarahisar’da bir bölgede hastanelerimiz yığılmışken şehrimizin diğer tarafında hiçbir hastane yok iken bu bölgede yaşanan acil vakalarda bir an önce hastanın tedavi edilmesi için önem arz etmektedir” dedi.

“BÖLGE HASTANESİ ACİLEN YAPILMALI”

Bölge hastane projesiyle ilgili konuşan Milletvekili Taytak, “bölge hastanesi ile ilgili MHP’nin projesi var. Türkiye genelinde bazı yerlerde acil durumlarda kullanılmak üzere bölge hastaneleri mevcuttur. Bu çok önemli ve acil bir projedir. Bir an önce de bunun yapılması gerekiyor. Biz bunu anlatırız ve iktidardan isteriz. Eğer olmazsa Fatih Çetinkaya bunu belediye olarak yapar. Verdiğimiz sözlerim şimdiye kadar arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bunlar yapılamayacak bir şey değil.

“HER BÖLGEDE MİLLET İTTİFAKININ KARŞISINDAYIZ”

Yerel seçimlerde yapılacak olan ittifak çalışmaları hakkında bilgiler veren Taytak, “Zillet ittifakının olduğu her yerde cumhur ittifakı olacaktır” dedi. Afyonkarahisar’da zillet ittifakında olan 4 belediye’de ittifakın olabileceğini de belirten Taytak, “Yerel de yaptığımız Cumhur İttifakı’nda 30 büyükşehirde biz 3 şehri Adana, Mersin ve Manisa’da kendi adaylarımız ile devem ediyoruz. Bu 3 il de AK Parti aday çıkarmadı ve çıkarmayacaktır. Daha sonra Osmaniye’de AK Parti aday çıkarmıyor, bizde MHP olarak Rize’de aday çıkarmıyoruz. Diğer 51 il de ise ittifak birlikteliğimiz yok. Afyonkarahisar’a baktığımızda 4 belediye zillet ittifakındadır. Burada bir ittifak yapılabilir mi, yapılabilir. Ayrıca 4 belediyenin içerisinde yer alan dinar’da da ak parti milletvekili Ali Özkaya ile ittifak konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir ittifak söz konusu olabilir. Buradaki mesele bir sandalye kapmak, bir koltuk kapmak değildir. Burada zillet ittifakına müsaade etmemek gerekir” dedi.

“TÜRKİYE BU DÖNEM MHP’NİN İKTİDARIYLA KARŞILAŞACAK”

Uluslar arası bir kuruluş tarafından Türkiye genelinde yapılan anketi de basın mensuplarıyla paylaşan Milletvekili Taytak, “Yapılan ankette ise Cumhur İttifakı’nı % 54,8 çıktı. MHP ise bu ankette %27 olarak belirlediler. İnşallah Türkiye bu dönemde yerelde Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı ile karşılaşacak” dedi.