AFYONKARAHİSAR (İHA) – Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçe Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık önümüzdeki yıl Bolvadin halkının taleplerinin en üst seviyede karşılanacağını belirtti. Başkan Kılçık ;”Hizmetler noktasında 2012yılı bizim için başarılı bir yıl olmuştur. 2013’de daha üst seviyeye çıkacağız” dedi.
Bolvadin Belediyesi’ne ait Heybeli termal tesislerinde düzenlenen toplantıya Başkan Kılçık’ın yanısıra Belediye Meclis üyeleri, Birim müdürleri, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık 2012 yılında senelerdir el atılmayan sorunları ortadan kaldırdıklarını belirterek, 2013’de çok daha başarılı olacaklarını söyledi. Başkan Nazmiye Kılçık yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşlara sık sık bilgi verdiklerini, hem icraatlar, hem de mali durum özetlerinin basınla paylaşıldığını belirtti. “2012 yılında Bolvadin’in ana arterlerinde yol ve kaldırım çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu kolay bir iş değildi. Yıllardır şikayet konusu olan sorunları gidermek için ekibimle birlikte gece, gündüz çalıştık. Bolvadin artık övünülecek caddelere ve bir şehir meydanına kavuşmuştur” diyen Belediye Başkanı “Azmimizden ve kararlılığımızdan taviz vermeden yeni hizmetlere devam edeceğiz” diye konuştu. “BOLVADİNLİLER BU ZORLU DÖNEMDE BİZE HAYIR DUALARIYLA DESTEK OLDU”
Zor günlerden geçtiklerini ve yaraları çabuk sardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık “İlk 3 yılımız alacaklılarla boğuşmaktan geçti. Ne zaman bir ödeme planı yapıp, önümüzü açmaya çalıştıksa yeni borçlar, yeni sorunlar önümüze geldi. Tam bitirdik, düzene koyduk dediğimiz anda bile 13 yıllık sendika alacağı icraya verilerek 700 bin lira civarında yeni bir borçla karşılaştık. Örnekler çoğaltılabilir” dedi. Nazmiye Kılçık sözlerine şöyle devam etti:
“Bolvadinliler bu zorlu dönemde bize hayır dualarıyla destek oldu. Mevcut durumdan bizim hiçbir sorumluluğumuz olmadığı kamuoyu tarafından bilinmekte. Biz Bolvadin sevdalılarıyız. Dağıtılan, savrulan bir belediyeyi yeniden ayağa dikmek için göreve talip olduk. Üzerimizi düşeni de başarıyla gerçekleştirdik. Hizmetlerimizle de bu ilçenin hayır duasını almayı başardık. Bolvadin Belediyesi son 3,5 yılda ciddi bir sınav vererek tam bir ‘ateş çemberinden’ geçti. Bir önceki temizlik şirketine olan borç ödendi. Hacizler kaldırıldı. 2008’de ödenmesi gereken kaplıcadaki villaların yaklaşık 1,5 milyon liralık kalan borcu ödendi. Yaklaşık 500 bin liralık birikmiş elektrik borcu yine bu dönemde ödendi. 2004 yılında işten çıkartılan işçilerin açtığı tazminat davası sonucunda yaklaşık 700 bin lira bu işçilere yine bu yönetim tarafından ödendi.”