Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dün Kanal 3 Anahaber bültenine katılarak Afyonkarahisar yollarında meydana gelen çukurlar hakkında kamuoyunda oluşan tepkilere cevap verdi.
Kanal 3 Ana haber bültenine katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban kendisininde Meteoroloji geçmişi olduğunu belirterek ilimizde adı konulmamış bir afet yaşandığını belirtti. Çoban yaptığı açıklamada Meteoroloji uzmanları 1974 yılından itibaren ilimizdeki hava şartlarının verilerinin yayınladığını belirterek ilimizde bu sene yaşanan kış şartlarının çok çetin geçtiğini belirtti. Başkan Çoban “ 1974 yılında hava sıcaklığı -22,2 derece ölçüldü ve o sene 1 metreye yakın kar yağdı, bu sene -27,8 derece soğukluk ölçüldü ve halen kar yağışı devam ediyor” dedi “Bütün yollar asfaltlanacak”
Göreve geldikleri günde sadece 1 mahallenin tamamen sorunları çözülmüş olduğunu vurgulayan Başkan Çoban ekip arkadaşlarının sıkı çalışmaları sonrası 3 yılda 31 mahallenin yol sorunlarını çözdüklerini belirtti. Belediye ekiplerinin karla mücadelerinin devam ettiğini belirten Başkan Çoban 13 iş makinesi ve 13 Kamyonla çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 2012 yılında hemen hemen bütün ana arterlerin asfalt yapılacağını belirten Başkan Çoban; “İnşallah tüm ana arterleri sıcak asfaltla kapladığımız zaman sorun çözülecek. 31 mahalleyi yapan Burhanettin Çoban ve ekibi diğer mahalleleri de yapacaktır. Kış şartlarında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını diliyoruz”dedi.