ING Basketbol Süper Ligi 3.hafta karşılaşmasında, temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediye, 2 önemli yabancısından yoksun oynadığı karşılaşmayı deplasmada Tofaş'a 89-75 mağlup oldu.





Wright sakatlandı -Tofaş çembere atak ediyor - Cruz takımı sırtlıyor



Geçtiğimiz hafta sakatlanan Kairys’in yokluğunda eli daralan Afyon Belediyesi, maçın ilk dakikasında Wright’ın sakatlanması ile bir şok daha yaşadı ve Sinan’ın ikilemesi de tuz biber oldu. Cruz’un 6 sayısına çembere devamlı atak ederek cevap veren Tofaş, 5 dakika geride kalırken Berkan’ın takımının maçtaki ilk üçlüğünü kaydetmesiyle TV molası öncesi farkı çift hanelere çıkardı (6-16). Moladan sonra toptaki baskıyı artıran Afyon, Cruz’un liderliğinde periyodun bitimine 2 dakika kala farkı 5’e çekti. Afyon’un pota altındaki zaafını Simmons’ın ikili oyunları sonrası cezalandıran konuk takım, Purcell’in 10 sayı kaydettiği ilk çeyreği 26-18 önde kapattı. 



Tofaş’ın geniş rotasyonu - Sertlik ve tempo farkı



2. çeyreğe 2001 doğumlu Ekrem Sancaklı’dan gelen 4 sayıyla başlayan Afyon’a Tofaş kenardan gelen uzunları Muhsin-White-Alihan ile cevap verdi ve fark tekrar çift hanelere çıktı (24-34). Rakibine oranla daha geniş olan rotasyonunu oldukça efektif kullanan Bursa ekibi, Berk Uğurlu’nun dümene geçmesi ve ikili oyun savunmasındaki agresifliğiyle hızlı ve kolay sayılar bularak farkı 18’e çıkardı, soyunma odasına da 50-35 avantajla gitti. 



İlk yarı sonunda Tofaş, top kaybından sonra atılan sayılarda rakibine 19-4 üstünlük sağlarken, Afyon hızlı hücumlardan sadece 2 sayı bulabildi. 





Afyon üçlüklerle başladı - Tofaş’ta herkes katkı veriyor



İlk yarı biterken Macura, 2.yarının başında da Egemen ve Cruz ile üçlük bulan Afyon 2 dakika içinde farkı tek hanelere düşürdü ancak Christon’dan kısa sürede gelen 5 sayı ile Tofaş tekrar kontrolü eline aldı. Tofaş’tan üst üste gelen top kayıplarına Leissner’ın sayıları ile cezayı kesen Afyon, aynı ismin boş üçlükleri sokamaması ile farkı tek hanelere düşürme şansını kullanamadı ve TV molasına 61-48 Tofaş üstünlüğüyle gidildi. Periyodun kalanında kenardan gelen isimlerin enerjisi ve katkısıyla hız kesmeyen Tofaş, final periyoduna 21 sayı önde girdi (52-73). 



Tofaş’ın düşük konsantrasyonla başladığı son çeyrekte Afyon, 5 dakika kala farkı 15’e çekti ancak Christon hareketlenip kısa sürede takımının 6 sayısına katkı verince maçın bitimine 4 dakika kala fark tekrar 20’lere çıktı. Karşılaşmada 89-75 Tofaş üstünlüğü ile sona erdi. 

 

Maç boyunca geriye düşmeyen Tofaş’ta Purcell 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, 21 top kaybı ile oynayan Afyon’da Cruz 25 sayı 7 asist ile ön plana çıkan isim oldu.



Basketfaul / Efe Can Önal