Her kullanıcının monitör seçiminde önemsediği bazı standart detaylar vardır. Monitörü kullanım amacı ve sıklığına bağlı olarak önemsediğiniz unsurlar değişiklik gösterebilir. Genel olarak, tüm monitör çeşitleri standart beklentilere uyum sağlayacak şekilde tasarlanır. Bunun yanı sıra, ekran boyutu ve kalitesi gibi detaylar monitör markasına bağlı olarak değişebilir.
Yeni bir monitör alırken panel tipi kullanım kolaylığı açısından büyük bir önem taşır. Panel tipi monitörün çerçevesinin içinde yer alan cam yapıyı ifade eder. Bunun yanı sıra güç tüketimi açısından daha az enerji harcayan panel tipi tercih etmenizde fayda var. Bu nedenle IPS panel tipini tercih ederek enerji açısından verimli ve kullanım bakımından kaliteli bir ekran deneyimi elde edebilirsiniz.
Monitör kullanım şeklinizin başlıca nedeni oyunlar ise IPS panel ideal olacaktır. Onun dışındaki kullanımlar için TN panel tipini tercih ederek yüksek yenilenme hızına sahip olabilirsiniz. Yeni bir monitör alırken dikkat etmeniz gereken diğer detayları aşağıda bulabilirsiniz.
Ekran Boyutu
Monitör seçiminde kullanım alanına bağlı olarak en uygun ekran boyutunu tercih etmek gerekir. Bilgisayar başında geçirdiğiniz süre ve kullanım amacına bağlı olarak ideal ya da daha büyük bir monitör tercih edebilirsiniz. Oyun ve çeşitli grafik uygulamaları için büyük boyutlu monitörler ideal olacaktır. Oyun kullanımları için birçok kullanıcı 24-27 inç aralığına yönelir. Diğer günlük kullanımlar içinse 19-21,5 inç boyutun tercih edilebilir.
Çözünürlük
Monitörü günlük kullanım ve basit işlemler için alıyorsanız çözünürlük belli bir standartta olmalıdır. Bu nedenle normal kullanımlar için full hd çözünürlük seçeneklerine yönelebilirsiniz. Oyun için yeni bir monitör arıyorsanız full hd ya da 2k çözünürlük işinize yarayacaktır. Oyun dışındaki kullanımlarda daha etkili bir deneyim için 4k tercih edilebilir.
Yenileme Hızı ve Tepki Süresi
Bir monitörün teknik ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra hızı da büyük bir öneme sahiptir. Özellikle hızlı işlemlerde ve oyun esnasında monitörün tepki süresi önemlidir. Günümüzde 60 Hz, 75 Hz, 120 Hz ve 144 Hz oranlarına sahip monitör seçenekleri bulunur. Bu oran yükseldikçe monitörün hızı ve yenilenmesi de o ölçüde artış gösterir.
2. El Monitör Modelleri
Teknolojik cihazların fiyatlarının yükselmesi kullanıcıları 2. el monitör çeşitlerine yönlendirmiştir. ikincielalıyoruz.com olarak modellerine yönelik yoğun talebi dikkatli çalışmalarımızla karşılıyoruz.
Eski monitörleri ikinci el piyasa değerinde alıyor ve uygun testlerden ve bakımdan geçirdikten sonra avantajlı fiyatlara satıyoruz. Siz de monitörünüzü satmak ya da almak istiyorsanız firmamızla iletişime geçebilirsiniz.