Genişletilmiş Temsilciler Meclis Toplantısında konuşan DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, milleti için hep daha iyisini hayal eden, lider bir ülkeyi, rekabet edebilir nesilleri, refah üreten sistemi hayal ettiklerini kaydetti.



Uysal, “1940’lı yıllar karanlık yıllardı. Zor yıllardı. Bu topraklarda yaşayan herkes için zordu. Herkes için farklı sebeplerle olsa da, herkes için zordu. Hepsinden zoru, muhalif olmaktı. O zorluğu göze alan bir grup kahraman insan, olağanüstü kıt imkânlarına rağmen bir itiraz kıvılcımını çaktılar. Kendileri makbul vatandaşlardı, isteseler makbul vatandaş olarak, konfor içinde hayatlarını sürdürebilirler, sefa içinde yaşayabilirlerdi. O itiraz kıvılcımı, bir anda dalga dalga yurt sathına yayıldı, bir isyan halini aldı. İtiraz eden Demokrat Parti idi, Demokrat Partiyi bayrak yapıp o bayrağın altında isyan eden ise millet” diye konuştu.



Bugün aynı ihtiyaçla karşı karşıya olduklarını ifade eden genel Başkan Uysal, “1946’da bu bilinçle yola çıkmıştı büyüklerimiz. Her biri parti devletinin göz zevkini okşayan bireylerden müteşekkil yekpare bir toplum inşa etme idealine karşı, toplumun sahip olduğu çeşitliliğe uygun bir devlet inşa etme iddiasıyla. Bugün, bir defa daha, aynı ihtiyaçla karşı karşıyayız. Bugün demokrasi ihtiyacı, kırklardakinden daha da yakıcı. Ya demokrasiyi başaracağız ve yeni kurulan dünyada saygıdeğer bir yer edineceğiz veya dünyanın efendilerinin keyfine göre savrulup duran bir toplum haline düşeceğiz” dedi.