19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Afyonkarahisar’da düzenlenen törenle kutlandı. Havanın yağışlı olması nedeniyle Afyonkarahisar’daki kutlamalar meydan yerine spor salonunda yapıldı. Afyonkarahisar’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, daire müdürleri ve bazı siyasi partilerin il başkanları yer aldığı tören, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda gerçekleştirildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının 19 Mayıs 1919’da atıldığını belirterek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk gençliğine emanet olduğunu söyledi.
Kuş, “Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Unutmayınız ki bayrağımız, rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır ve yine unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız” dedi.
Zeki Kuş’un konuşmasının ardından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve Dünya Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara plaket ve hediyeleri verildi. Etkinlikler kapsamında, sporcular tarafından halk oyunları ve çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi.
Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.