Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Son 15 yılda Afyonkarahisar’a 1 milyar 500 milyon TL’lik tarımsal destek verdik. Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticimizin yanında olduk” dedi.



TARIMA VERİLEN DESTEKLERDE REKOR ARTIŞ

                Afyonkarahisar’a ayrılan tarımsal destek ödemelerini her geçen yıl artırdıklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’da çiftçilerimize 296 milyon TL mazot ve gübre desteği, 4 milyon 200 bin TL toprak analizi desteği verdik. Yine hububat, baklagil, yağlık ayçiçeği desteklemeleri kapsamında çiftçilerimize 78 milyon 800 bin TL tutarında destekleme ödemesi yaptık” diye konuştu.

                         “TARIMSAL KREDİ KULLANIMINI ARTTIRDIK”

                               Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yem bitkisinden arıcılığa kadar birçok tarımsal faaliyeti destek kapsamına aldıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 15 yılda Afyonkarahisar’da 535 milyon TL tutarında hayvancılık desteği verildiğini kaydetti.

                Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine verilen kredi desteğini de 12 kat artırdıklarını açıklayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu son 15 yılda kooperatiflere 14 milyon 700 bin TL tutarında destek sağladıklarını belirtti.



                               “ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

                Kaliteli, bereketli ve kazançlı bir üretim yapılması maksadıyla çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar’da 387 adet kurs açılarak 10.119 çiftçiye eğitim verildiğini ifade ederek şunları söyledi:

                “Bütün bunların yanı sıra Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi, Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Desteği ve 500 Baş Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi gibi projelerle Afyonkarahisar’daki çiftçilerimizin yanında olduk. Bugüne kadar vermiş olduğunuz bütün desteklemelerin toplam tutarı 1 milyar 500 milyon TL’yi buluyor. Bu tür desteklemelere bundan sonra da devam ederek çiftçimizin yanında olacağız.”