AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Uluçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Adnan Menderes’in akıbeti ile tehdit eden CHP’li Engin Altay’a 15 Temmuz hainlerinin elleri kelepçeli, yüzüstü uzanmış hallerini hatırlattı. CHP’nin 128 milyar dolar yalanına İYİ Parti’nin de sarıldığını kaydeden Uluçay, İYİ Partililere tavsiyede bulunurken, CHP’li İlhan Kesici’nin sözlerinin iftira ve yalanı yerle bir ettiğini kaydetti.

CHP'nin 128 milyar dolar yalanına da değinen Uluçay şöyle konuştu; Daha önce söylemiş olduğu 15 Temmuz şehitleri için toplanan 300 milyonun harcandığı yalanını bizzat Türkiye Şehit ve Gaziler Derneği yalanlayıp paranın dernek hesabında olduğunu söyleyerek yalanladığı ve rezil ettiği gibi toplum tarafından kabul görmeyince konuyu toparlamaya ve hatta yalanlarını itiraf etmeye kadar geldiklerini görüyoruz. Kişinin fikri neyse zikri de odur. 128 milyar dolar yalanına İYİ Parti’de sarılmış, ışığı kapatmış, karanlık bir odada gözlerine bant bağlayıp aramaya girişmişçesine adeta yatıp kalkıp 128 milyar doları konuşuyorlar. Oysa gözündeki bandı çıkarıp ışığı yaksa paranın bu ülkede olduğunu görecek ancak ısrarla CHP’nin ipine sarılmayı tercih ediyor. CHP başarılı bir parti olsaydı 60 yıldır muhalefette kalmazdı. Biz bu konuda kendilerine daha iyi ve başarılı bir parti seçmelerini tavsiye ederiz. İYİ PARTİ Afyonkarahisar il başkanının Ak Parti Afyonkarahisar il başkanına mı kalmış 128 milyar dolarla ilgili açıklama yapmak diye açıklama yapması talihsiz bir açıklamadır. İyi parti il başkanının benim mesleğim gereği bilançodan anladığım  gibi bilançodan anlamasını tabi ki beklemiyorum ancak okuma yazması olan herkes Merkez bankasının sitesinden hangi paranın nereye gittiğini ne yapıldığını okuyabilir. Bu konuda kendilerine Merkez bankasının sitesini okumalarını tavsiye ediyorum. Merkez Bankası'nın tüm işlemleri yasal ve şeffaf olarak gerçekleşir. Eriyen bir rezerv olmamakla birlikte döviz satılırsa karşılığında TCMB'ye TL ödenir, TL satılmışsa karşılığında döviz ödenir. Çamur siyasetinin baş aktörü, 128 milyar dolar iftirasının mucidi, IMF'in CHP temsilcisi ve İMF heyetiyle otel odalarında gizli gizli görüşenler ve ortakları, "128 Milyar Dolar Nerede" diyerek iftira kampanyası yürütüyordu. "Kayboldu, buharlaştı, yok oldu" diyerek bin bir yalan söylediler. Ancak CHP vekili İlhan Kesici, "128 milyar dolar kaybolmaz. Hepsi kayıt altında. Biliyoruz ama bir şey söylersem bizim sorumuz(yalanımız) kırılır." açıklamasıyla CHP'nin iftirasını yerle bir etti ve istemeden CHP'yi ele verdi.  Artık bu asılsız yalanların milletimiz karşısında hiçbir anlamı olmadığı gibi ülkemizi ekonomik anlamda diğer ülkelere karşı güvensiz gösterme gayreti içinde olduğunuzu milletimiz biliyor ve hesabını sandıkta soracaktır. Ülkemize yatırım gelmemesi sizi neden bu kadar sevindiriyor? Ülkemizi bu kadar itibarsızlaştırmayı sizden kimler istiyor siz bunların hesabını sandıkta vereceksiniz.


“İsteyen istediği yere afiş asamaz”

“Sözde 128 milyar dolar ile ilgili bastırılan suçlama afişleri Cumhurbaşkanına dolaylı olarak hakaret içeren, içeriği yalan ve herhangi bir karşılığı olmayan afişlerdir! İsteyen istediği afişi kamuya açık yerlerde asamaz” diyen Uluçay konuşmasında, “Yetkili makamlardan izin alınmadan asılan afişler 765 sayılı Mülga Türk Ceza Kanununun 536.maddesi hükmünce kabahat fiilidir. Toplumun tüm bireylerinin kullanımına tahsis edilmiş bulunan meydan ve parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara; yetkili makamlardan açık ve yazılı bir izin alınmadıkça, bez, kağıt ve benzeri afiş veya ilan asılması 42.madde ile kabahat olarak tanımlanmıştır. Eğer bu bakış açısıyla hareket edecek olursak uygunsuz bir afişi kamuya açık alanlarda da asıp istediğimiz kesime istediğimiz mesajı verebiliriz. O zaman biz de tamamen gerçek, görüntüleri çıkmış, yayınlanmış hukuksal süreci devam eden CHP içerisindeki taciz, tecavüz ve hırsızlıkları afiş yaptırıp asalım. Şehrimizdeki bütün billboardlara ‘tecavüzlere niye susuyorsunuz’ diye afiş bastıralım. Ülkemiz bir hukuk devletidir ve bizler hukuk çerçevesinde hareket etmekle sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

“Patates, soğan ve çeltik de dağıtırız tablet de”

AK Parti hükümetinin üreticilerin elindeki patates ve soğanı satın alarak vatandaşlara dağıtmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutarsız olduğunu kaydeden Uluçay konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Hükümetimizin patates, soğan ve çeltik üreticilerinin elinde kalan ürünlerini alma girişiminin ardından CHP Afyonkarahisar milletvekili ‘patates ve soğan üreticisinin elindeki malı devletin almasını biz sağladık’ diye sayın cumhurbaşkanımızın talimatını gölgelemeye ve sahiplenmeye çalışıyor. CHP genel başkanı daha önce “Çiftçinin elinde kalan patatesi soğanı elinden alıp ihtiyaç sahiplerine dağıttınız da bir şey mi dedik” derken vatandaşlarımıza patates ve soğan dağıtılmaya başlanınca "Vatandaşa soğan-patates dağıtıyor şimdi. Şu akla, şu mantığa bakın” diyor. Bugün bu partinin Şişli Belediyesi vatandaşlara patates ve soğan dağıtıyor. Dünya üzerinde kendi kendilerine muhalefet eden tek siyasi parti CHP’dir. CHP genel başkanı maalesef bu sözleri ile patates ve soğan üreticisini küçümseyip ürünlerin elinde kalması beklediğini meşrulaştırmıştır. Atalarımızın dediği gibi ‘Bağa bak üzüm olsun yemeye yüzün olsun.’ Bu açıklamalar ile bu zihniyet aynı zamanda aziz milletimizin ezilmesini seyretmeyi arzuladığını da göstermiş oluyor. Biz ihtiyaç ne varsa halkımızın yanında yer alarak gereken desteği her zaman verdik, vermeye devam edeceğiz. Okullarımızda öğrencilerimize nasıl tablet dağıttıysak, bugün de üreticilerimizin yanında yer almak ve ihtiyacı olanlara o ürünleri ulaştırmak da bizim görevimizdir. Ekmeği karneye, hastaları hastaneye mahkum edenler bizi hiçbir zaman anlayamayacaktır. Ben buradan seçimlerde destek alamadığı çiftçilerimizi küçümseyen, aziz milletimizi küçük gören bu zihniyeti hem çiftçilerimiz hem de aziz milletimiz adına kınıyorum.

“Bu millet CHP’ye ne yaptı da millete bu kadar düşmansınız”

Uluçay, “Bu millete düşman olacak, nefret kusacak, küçümseyecek, aşağılayacak kadar bu millet size ne yaptı? Her seçim kaybettiğinizde aziz milletimizi aşağılayarak makarnacı kömürcü dediniz. İktidar olduğunuz her dönem milletimize kan kusturup kızılcık şerbeti içirdiniz. Halkın en temel ihtiyacı olan ekmeği karneye bağlayıp, hastanelerde halkı rehin tuttunuz. Kuran’ı, ezanı yasaklayıp seçilmiş tesettürlü kadınları TBMM’den attınız. Annelerimize evlatlarının yemin törenini görmeyi çok gördünüz yaka paça dışarıya attınız. Aziz milletimizin dört gözle beklediği Ayasofya’nın bile camiye dönüşmesini hazmedemediniz. Karabağ’da Ermeniler ile aynı dili kullanarak ülkemizi eleştirdiniz. Suriye’de Amerikalılar ile, Irak’ta PKK terör örgütünün kullandığı dil ile kendi ülkenizi eleştirmekten geri durmadınız. Bütün bunlara bakıldığında dün ülkeyi yabancılara teslim ettiğini gördüğümüz, şahit olduğumuz zihniyet, bugün ise maalesef partilerini teslim etmiş vaziyettedir” şeklinde konuştu.