Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 125 kişinin anlaşmalı olarak boşandığını tespit etti. Müdürlük'ten yapılan açıklamada anlaşmalı olarak boşanan kişilere Türk Ceza Kanunu'na göre işlem yapıldığı belirtildirnrnSosyal ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 125 kişinin anlaşmalı olarak boşandığını tespit etti. Müdürlük’ten yapılan açıklamada anlaşmalı olarak boşanan kişilere Türk Ceza Kanunu’na göre işlem yapıldığı belirtildi Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, vatandaşları “anlaşmalı boşanma”lara karşı uyardı. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada evli olan kız çocuklarının eşlerinden boşanmaları hâlinde, medeni hâllerinin “dul” tanımlanacağı dolayısıyla, ilgili kişilere müracaatları sonucunda aylık bağlanacağı bildirildi. SGK İl Müdürlüğü’nün açıklamasında bu aylıktan yararlanmak için “anlaşmalı boşanma” hadiselerine rastlanıldığı belirtildi. Açıklamada “31 Ekim 2012 Tarihi itibariyle eşinden boşandıktan sonra yetim aylığı talebinde bulunan toplam 209 kişinin talepleri şüphe ve ihbar üzerine denetime alınmış, bunlardan 125 kişi boşandığı eşiyle birlikte yaşadığı tespit edildiğinden yetim aylıkları kesilmiş,haksız yere Kurumumuzdan aylık gelir alan 125 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılılıklarına suç duyurusunda bulunulmuştur. 84 kişinin ise muvazaalı bir boşanma olmadığı ve boşandığı eşleri ile ayrı yaşadığı belirlenmiştir. Ayrıca,117 kişi hakkında da inceleme ve soruşturma işlemleri sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı.
AYLIKLAR GERİ ALINACAK
Haksız yere Kurum’dan alınan paranın fazlasıyla iade edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Kurumumuzdan haksız ve yersiz olarak maddi menfaat sağlamak amacıyla eşleriyle birlikte yaşadıkları halde evlilik bağını muvazaalı bir şekilde bitirenlerin aylık bağlanma dosyaları detaylı bir şekilde gözden geçirilerek Kurumumuz Sosyal Güvenlik Denetmeleri vasıtasıyla incelenip sonuçlandırılmaktadır. Kurumumuzdan yersiz olarak aldıkları aylıklar ile haksız yere sağladıkları sağlık giderlerinin yasal faiziyle birlikte tamamı geri alınmaktadır. Bu bakımdan sadece vefat eden anne veya babadan aylık almak amacıyla muvazaalı bir şekilde eşinden boşanmamaları aksi taktirde, haksız elde ettikleri aylıkları ve buna bağlı olarak Kurumumuzca sağlanan sağlık giderlerini kanuni faiziyle geri ödeyeceklerini ve adli mercilerce de bu konuda işlem yapılacağının bilinmesini önemle kamuoyunun bilgisine sunulur.” (Kocatepe Gazetesi)