Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 12.Müzik Eğitimcileri Çalıştayı düzenlendi.

AKÜ Devlet Konservatuvarı sahneli derslikte gerçekleştirilen çalıştaya Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile birlikte çok sayıda müzik öğretmeni katıldı.

Müzik öğretmenleri daha çok destek vermeli

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emel Funda Türkmen, Müzik Eğitimcileri Çalıştayını 12 yıldır düzenlediklerini ifade ederek AKÜ Devlet Konservatuvarının paydaşı olduğu diğer etkinlikler ile ilgili bilgiler verdi.

Bilgiye ulaşmak kolaylaştı

AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ise bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ve bu durumdan istifade edilmesi gerektiğini dile getirdi. Teknolojinin artık cepte taşınabilecek kadar insan hayatına girdiğini kaydeden Türkmen, “Bundan yüzlerce yıl önce bilginin kimde olduğu çok önemliydi. Bundan 50-60 yıl önce de bilginin nerede olduğu çok önemliydi. Ancak bugün bilgiye çok rahatlıkla telefon ya da bilgisayarımız ile ulaşabiliyoruz. En önemli unsurlardan bir tanesinin iletişim olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan da AKÜ Devlet Konservatuvarı olarak Müzik Eğitimcileri Çalıştayı, Korolar Şenliği, Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Amatör Çalgıcılar Festivali, Marsyas Festivali, Dünya Ses Günü ve Çocuk Şarkıları Yarışmaları gibi ulusal ve uluslararası ölçekte etkinlikler yapıyoruz. Geçen yıl konser sayımız 112’ydi. Bu etkinlikler arasında en önemsediğimiz etkinlik de bu çalıştay” diye konuştu.

12. Müzik Eğitimcileri Çalıştayı, Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emel Funda Türkmen’in “Sınıf Müzik Eğitiminde Kodaly Yöntemine Yönelik Uygulamalar” konulu sunumunun ardından Çavgın Çınkıt’ın gitar resitali ile sona erdi