Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik’te toplam 119 çift, evlenmek için ”12.12.2012” tarihini tercih etti.
Eskişehir’de evlenmek için belediyeye, müracaat eden 76 çift, nikah tarihlerini anlamlı ve hatırlanır kılmak adına ”12.12.2012” tarihli günü seçti. Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerinin evlendirme dairelerinde, evlenmek isteyenler nedeniyle yoğunluk oluşturdu.
Kış mevsimi olması dolayısıyla günde en fazla 5 nikah kıyıldığını belirten yetkililer, tarihin hafta içine gelmiş olmasına rağmen ciddi bir artış olduğunu ifade etti.
Burcu Yaşar ve Arda Oktay çifti de da saat 12.12’de dünya evine girdi. -Afyonkarahisar- Evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen çiftler, Afyonkarahisar’da da belediye nikah dairesine adeta akın etti.
Evlenmek için 12.12.2012 tarihini seçen çiftlerden Serap Yıldırım ile Fatih Can’ın nikahını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban kıydı.
Çiftin yakınları ve basın mensupları ile dolan nikah salonunda bir süre şahit beklendi, şahit gecikince salonda bulunanlardan bir kişi nikah şahidi olarak yazıldı. Çiftin nikahını kıyarak evliliklerinin hayırlı olmasını dileyen Çoban, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk önerisini hatırlattı. Çoban, çifte imza attıkları kalemi de hediye etti.
Nikah töreninin ardından, davetlilere Arapça harflerle ”Allah ve Muhammed” yazan nikah şekerleri dağıtıldı.
Afyonkarahisar’da 12.12.2012 tarihinde evlenmek için 18 kişinin başvuru yaptı. Saat olarak da 12.12’yi isteyen kişilerin sayısının fazla olması nedeniyle 12.00 ile 13.00 arasında kimseye nikah saati verilmediği öğrenildi. -Bilecik- Bilecik’te de 12.12.2012 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, evlendirme memurluğuna adeta akın etti.
Nikahlarını unutulmayacak bir tarihte yapmak isteyen çiftler, Bilecik ve ilçe belediye evlendirme memurluklarına müracaat etti. Evlendirme memurlukları, 16 çifte 12.12.2012 tarihi için randevu verdi.
Bilecik’te, Belediye Kültür Sitesi’nde, Emine Demet Saka ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kurt’un nikahlarını kıyan Belediye Başkanı Selim Yağcı, dünya evine adım atmalarına şahit olduklarını belirterek, evliliğin yeni bir hayatın başlangıcı olduğunu söyledi.
Yağcı ve AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, çifte evlilik cüzdanlarını teslim etti.
Bozüyük ilçesinde Nurdan Kocaman ve Zafer Erdoğan’ın nikahlarını kıyan Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, çifte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı. Berberoğlu, çiftlere çeşitli hediyeler verdi.
Osmaneli ilçesinde Ebru Çelik ve Mehmet Turgut ile Zuhal Ceylan ve Murat Çelik çifti, Söğüt ilçesinde Gülay Yılmaz ve Nuri Arık çifti saat 12.00’de, Gülay Çam ve Serdar Geyik ile Tuğçe Süslü ve Uğur Temel çifti, Gölpazarı ilçesinde de Burcu Köse ve Murat Yıldız çifti nikah kıydırdı.
Kütahya’da da 9 çifti ”12.12.2012” tarihinde nikah kıydırdı. Muhabir: Ekip / Deniz Açık
Yayıncı: Mürsel Çetin