Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

CUMHURİYET TARİHİ'NİN REKORUNU KIRDIK

10 YILDA 118 MİLYON TL DEĞERİNDE 300 ARAÇ

 

             Afyonkarahisar'a tarihinde görülmemiş yatırımlara imza atan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu süreçte filosuna kattığı iş makinası, araç, gereç ve ekipmanlarla da Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.   

           10 yıllık hizmet süresi boyunca sadece Afyonkarahisar Belediyesi’ne bugünkü rakamlarla 88 milyon TL değerinde 235 adet iş makinası, araç gereç ve ekipman (Yüntaş hariç) kazandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yüntaş bünyesinde alınan 30 milyon lira değerindeki araçlarla beraber 118 milyon TL değerindeki yaklaşık 300 adet araç gereç ve iş makinası filosunu Afyonkarahisar’ın hizmetine sundu.

"ARAÇLARIN ALTI DELİKTİ"

         2009 yılında Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait 100’e yakın araç, gereç iş makinasının bulunduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban bu araçların birçoğunun ekonomik ömrünü tamamladığını ifade etti. Son 10 yılda 235 adet araç, gereç ve iş makinasını Afyonkahisar Belediyesi’ne kazandırdıklarını açıklayan Başkan Burhanettin Çoban, “Belediye Birim Müdürlerimizin bindiği Toros Marka araçlar vardı, seyir halinde altı delik olduğu için yol görünüyordu. Böyle bir durumdaydı. İş makinası, asfalt makinaları yada yüksek kaliteli ihtiyaç duyulan ekipmanlar yoktu. İlk defa asfalt kazı makinası, ilk defa dozer aldık, ilk defa hassas greyderler, ilk defa son sistem asfalt finişerleri, silindirleri filomuza kattık. Yine ilk defa itfaiyemize yüksek merdivenli teknolojik araçlar aldık. Binek araçlarımızın tamamını ise yeniledik” dedi.    

"VİDANJÖRÜMÜZ DAHİ YOKTU"

           Göreve geldiği 2009 yılında Afyonkarahisar Belediyesi’nin vidanjörünün dahi olmadığını kaydeden Başkan Çoban;” Ben göreve geldiğimde Belediyemizin bir vidanjörü dahi yoktu, Organize Sanayi Bölgesinden kiralanıyordu. Böyle bir durumdaydık, bugün Belediyemizin son sistem dört adet vidanjörü var. Su Kanalizasyon Müdürlüğümüzün çok hassas araç gereçleri var. Bu araçlar robot teknolojisiyle, kamera sistemleriyle frekanslarla yer altını kontrol edebiliyor. Düşünün asfalt sereceksiniz elinizde doğru dürüst bir finişer yok, sistemleri dahi çalışmıyordu. 1980 model finişerle asfalt sererseniz şehrin durumu ne olur? Siz düşünün. Bu durumu gördük ve hemen üç adet son sistem Vögele marka son sistem asfalt finişeri aldık. Sadece Belediyemize kazandırdığımız araç gereçlerin bugünkü rakamlarla değeri 88 milyon TL. Yüntaş’a da aldığımız araç gereçlerin değeri ise 30 milyon TL.  Son on yılda 118 milyon TL değerinde araç, gereç ve iş makinasını Belediyemize kazandırdık. Bu rakamlar Cumhuriyet tarihinin rekorudur” dedi. 

"BÖLGEDEKİ BİRÇOK BELEDİYEDEN ÖNDEYİZ"

             Belediye’ye kazandırılan bunca araç gereç ve iş makinası sayesinde iş veriminin ve kalitenin artarak giderlerin ise azaldığını vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban; “Bu sayede işlerimiz hızlandı, giderlerimiz azaldı, kalitemiz arttı. Şu anda Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde 300 adet araç, gereç, iş makinasının olduğunu ifade eden Başkan Çoban 300 adet aracın 235 tanesinin döneminde kazandırıldığına dikkat çekti. Başkan Çoban; “ Her şey artık imajla oluyor. Benim Müdürüm Toros marka eskimiş devamlı arıza veren, ses yapan hizmet aracıyla bir yere gitse sıkıntı yaşanır. Arkadaşlarımızın artık 4x4 arazi araçları var, kamyonetleri, binek araçları var.  Yine her türlü ihtiyacı karşılayacak hizmet araçları var.  Sepetli araçlarımızdan itfaiyedeki en modern araçlara kadar ‘yok; yok’ diyebileceğimiz bir araç gereç ekipmana sahip olduk.  Şu anda 300 araç gerecimiz ve iş makinamız var. Bunun 235 tanesini dönemimizde aldık. Bu rakama Yüntaş araçları dâhil değil. Örneğin Yüntaş’a aldığımız sadece 40 otobüsün bugünkü değeri 20 milyon TL’dir. Bu sayede bölgemizdeki birçok belediyeden de öne çıkmış bir durumdayız. İnşallah bizden sonra da bu araç gereç, iş makinası ve ekipmanlarımız Afyonkarahisarımıza, yetmedi, ilçelerimize yetmedi bölgemize hizmet etmeye devam edecek”  diye konuştu.