AFYONKARAHİSAR (AA) – İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirleyeceği 10 kişinin, eğitim verilmesinin ardından kimsesiz 10 yaşlı vatandaşın bakımında görevlendirileceğini bildirdi.
Kütük, AA muhabirine, vakfın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca kabul edilen projesi kapsamında 10 kişinin bir yıl süresince istihdam edileceğini söyledi.
Bu kişilerin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce verilecek yaşlı bakımı eğitimi sonrası 10 yaşlı ve kimsesiz vatandaşın bakımında görevlendirileceğini belirten Kütük, şöyle konuştu:
”Kaymakamlığımıza bir süre önce yaşlı ve bakıma muhtaç bir vatandaşa yardım edilmesiyle ilgili talep geldi. Benzer daha başka talepler de gelmeye başlayınca vakıf olarak bununla ilgili bir proje hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunuldu. Kabul edilen proje kapsamında belirlenecek 10 kişi, yaşlı bakımı eğitimi alacak. Daha sonra bu kişiler, İscehisar’daki yaşlı ve bakıma muhtaç 10 vatandaşımızın bakımını bir yıl boyunca üstlenecek. Projeyle hem 10 kişiye bir yıllığına da olsa istihdam olanağı sağlanacak hem de eğitim alan kişilerin bu alanda uzun vadede istihdam edilebilmesi için fırsat verilmiş olacak.”
Kütük, ilçede ilk kez uygulanacak projenin sonuçları doğrultusunda benzer hizmetlerin imkanlar dahilinde verilebilmesi için çalışmalar yürütüleceğini sözlerine ekledi.