Afyonkarahisar Vali Vekili Adem Uslu, Türkiye'de insan haklarının korunmasının ve daha ileri götürülmesinin, toplumun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını bildirdi. rn ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Vali Vekili Adem Uslu, Türkiye’de insan haklarının korunmasının ve daha ileri götürülmesinin, toplumun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını bildirdi.
Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, BM’nin Kurucu Antlaşması’nda önemli bir yer tutan insan haklarının, 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile özel düzenleme altına alındığını ve Türkiye’nin de bu beyannameyi 6 Nisan 1949’da onayladığını hatırlattı.
İnsan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, bu konuda insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, 10 Aralık’ın ”Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlandığını kaydeden Uslu, şunları ifade etti:
”Çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliklerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle insan haklarının tüm dünyada her geçen gün daha fazla benimseneceği düşüncesiyle, ülkemizde insan haklarının yerleşmesinde ve güçlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vatandaşlarımızın ve uluslararası toplumun 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”