Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay , Cep Telefoncular Derneği (CEPDER) Başkanı Şenol Şen’i ziyaret etti.

Başkan Tekdemir, ülke genelinde 150 bin meslektaşının hak ve menfaatlerini korumaya çalışan Cep Telefoncular Derneği ( CEPDER) Başkanının Afyon’da olmasının gururunu yaşadığını söyledi.

Zafer Partisi olarak emek sahibi esnafın her zaman ve her şartta yanında olduklarını belirten Başkan Tekdemir, bütün esnaf ve vatandaşları ilgilendiren sorunları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Başkan Tekdemir; “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan esnaf gibi cep telefonu satıcılarının da etkilendiğini biliyoruz. Hala hiçbir vatandaşımızın duymadığı önemli bir tehlikeyi buradan açıklamalıyım. 1 Kasım 2022 tarihinde hayata geçen ve TBMM’de kabul edilen kanun tasarısına göre vatandaşımızın elinde bulunan ve yedek olarak bir köşede tutulan cep telefonlarından şayet 1 yıl sinyal alınmazsa iletişime kapatılacak. Maalesef halkımızın parasını verip mülkiyetini aldığı bu cep telefonları sırf kartel cep telefon firmaları yeni telefon satabilsin diye vatandaşın elinde kullanılamaz hurda haline dönüşecek” diye konuştu.

Tekdemir, söz konusu kanunun Anayasa’nın 35. Maddesi ile güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlali niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Bu uygulama Hukuk devleti ilkelerine aykırıdır. Cep telefoncular derneğinin bu yasa ve diğer konularda çok yakın zamanda yapacakları meclis çalışmalarında yanında olacağımızı bildirir, halkımızı her anlamda ekonomik olarak sömüren bu iktidarın da bu yanlıştan dönmesini talep ederiz” şeklinde konuştu.