Acil Sağlık Hizmetlerinin 25'inci yılı ve 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, acil sağlık hizmetlerinin 25 yıldan beridir halkımızın sağlığı için zamanla yarıştığını belirterek "Bu hizmet, 25 yıldır kesintisiz verildiği gibi her geçen gün de araç ve personel sayısı olarak artıyor, kalitesini yükseltiyor." dedi.

Afyonkarahisar'ın gerek geçirdiği ağır kış şartları gerekse yolların kesiştiği bir kavşak olması sebebiyle tüm mevsimlerde bu hizmete büyük ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Sağlık Müdürü Korkmaz, "İlimiz soğuğu ile, karı ve ayazı ile bilinir. Aynı zamanda da özellikle tatil dönemlerinde yoğun bir trafik akışı da ilimiz üzerinden geçer. Bu nedenle ilimizin köy ve beldelerine kışın zor şartlarında ulaşabilmek, ana yollardaki trafik kazalarına yetişebilmek ilimiz için başlıca sağlık hizmetidir.Bunları göz önüne alarak Sağlık Müdürlüğü olarak acil sağlık hizmetlerini önemsiyoruz. Sağlık Bakanlığımız da bizlerin bu alandaki ihtiyaçlarına her zaman olumlu yanıt vermiştir. Bunun sonucunda da ilimizde 37 adet 112 istasyonu, 64 kara ambulansı,1 adet Motosiklet ambulans,1 adet yoğun bakım ambulansı, 1 adet helikopter ambulansı, aktif 500 acil sağlık hizmetleri personeli ile hizmet veriyoruz. Bu sayısal verilerin karşılığı hem ilimiz sınırlarında yaşayan hem de transit geçen vatandaşlarımıza en hızlı ve en iyi sağlık hizmeti olarak dönüyor ki bu bizim en büyük mutluluğumuz." dedi.
Sağlık Müdürü Korkmaz ilimizde yılda yaklaşık 55.000 vakaya ulaşıldığını, bunun da istasyon başına aylık 100 vakaya karşılık geldiğini söyleyerek "Bu yoğun vaka sayısındaki olay yerine hızlı ulaşımı ve doğru müdahaleyi sağlamak için de personelimize yönelik eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Helikopter ambulansın da ilimize, bölgemize kattığı desteği bu vesile ile tekrar vurgulamak istiyorum. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası sebebiyle bütün acil sağlık personelimizi tebrik ediyor, özverili çalışmaları nedeniyle de teşekkür ediyorum." dedi.