Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Reklam Günleri”nin dördüncüsü, 21 Aralık 2012 Cuma günü ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman tarafından düzenlenen etkinliğe, başta AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula olmak üzere, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin yanı sıra Afyonkarahisar’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcisi katıldı. AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencilerine verilen Reklamcılık dersi kapsamında hazırlanan “4. Reklam Günleri”nde öğrenciler tarafından 26 reklam filmi hazırlandı. Reklam Günleri kapsamında bugüne kadar toplam 118 firmanın reklam filmi yapıldı.

“4. Reklam Günleri”, öğrenciler tarafından sunulan müzik dinletisiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, ilkini 2009 yılında gerçekleştirdikleri “Reklam Günleri”nin bu yıl dördüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Dönem başından beri Reklamcılık dersi kapsamında İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencilerimize reklamın nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler veriyoruz ve onlardan Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir işletmenin reklamını yapmalarını istiyoruz. Reklam ile ilgili çok fazla söze gerek yok. Eğer işlerinizi iyi gidiyorsa reklam yapmak faydalı; eğer işleriniz kötü gidiyorsa reklam yapmak zorunludur. Satışlarını arttırmak isteyen işletme, reklama önem vermek zorundadır” dedi. Yrd. Doç. Dr. Yaman konuşmasının sonunda Reklam Günleri etkinliğini ortaya koyan AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayip Özdemir’e ve etkinliğe destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula da konuşmasında, derslerde öğretilen bilgilerin sadece teorikte kalmaması, pratik ve teorinin birbirinden ayrılmaması gerektiğini belirterek, Reklam Günleri etkinliği ile teorinin pratikle birleştirildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Kula, reklamın hakikati yansıtması gerektiğini ifade ederek, “Reklam, her türlü çerçeveye sığdırılabilir. Kul hakkı çerçevesinde reklamın gerçekleri yansıtması gerekir” şeklinde konuştu. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin reklam filmi gösterildi.

Açılış konuşmalarının ardından “4. Reklam Günleri”ne destek veren sponsor firma sahiplerine birer plaket takdim edildi. Etkinlik kapsamında AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencileri, “Reklamcılık” ve “Reklamcılık ve Promosyon Yönetimi” adlı dersler kapsamında hazırladıkları Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 26 firmanın reklam filmini katılımcılarla paylaştılar.