Ülkemizin sahip olduğu baraj, sulama ve içme suyu gibi dev tesisleri inşa eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkemizin bekası için yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda da üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getiriyor. Operasyon alanında görevlendirilen personel ve iş makineleri askeri araçların ulaşımı ve tankların karşı ateşlerden korunması için mevzi kazım çalışmalarını yürütüyor.

Daha önce Fırat Kalkanı Harekâtı ile Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, Hakkâri Şemdinli ve Şırnak Kato Dağında yürütülen faaliyetlere destek veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, şimdi de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtına desteğini sürdürüyor.

TANKLAR İÇİN MEVZİLER KAZILIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, kendisine bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sahip olduğu iş makinası, kamyon ve treyler ile TSK tarafından 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan Zeytin Dalı Harekâtına desteğini hep vermişti. Şimdi ise arazide askeri araçların geçişinin sağlanması ve karşı taraftan yapılacak ateşlerden özellikle tankların korunması maksadıyla mevzi kazım çalışmalarını sürdürüyor. DSİ bu çalışmaları 10 kamyon 1 ekskavatör ve 1 adet silindir ile yapıyor.



HAVA TAHMİN RAPORLARI KESİNTİSİZ OLARAK TSK İLE PAYLAŞILIYOR

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında sadece iş makineleri ile destek vermeyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı yine kendisine bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile de katkısını sürdürüyor. MGM tarafından Kuzey Irak ve Suriye’deki bazı mevkilerin ayrıntılı hava tahmin raporları, bölgelerde özellikle hassas atış kabiliyetine sahip silah sistemleri ve hava harekâtları için meteorolojik veri ve rapor desteği, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak TSK ile paylaşılıyor.

“BU VATANIN EVLATLARI GEREKTİĞİNDE KANINI VE CANINI VERMEKTEN ÇEKİNMEZ”

Bakanlık olarak Zeytin Dalı Harekâtı çerçevesinde üzerlerine düşen her türlü görevi tam anlamıyla yerine getireceklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarımız iş makine parkı olarak büyük bir potansiyele sahip. Ülkemizin bekasını ilgilendiren bu harekâtta Bakanlığımıza her zaman görev düşüyor. Hem sahip olduğumuz makine parkı hem de cefakâr ve fedakâr personelimiz ile verilen görevi yerine getiriyoruz. Bu görevi yerine getirirken iki personelimizi ise şehit verdik. İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlip’in kuzeyinde intikal halinde olan konvoya düzenlenen saldırıda DSİ mensuplarımızdan Yasin TANBOĞA şehit olmuştu. Diğer bir personelimiz Mahmut PAKYÜREK ise ağır şekilde yaralanmış daha sonra o da şehit düşmüştü. Havan saldırısı neticesi ile yaralanan Mehmet ADAL’ın tedavisi de tamamlandı. Personelimizden şehit olanların ve diğer bütün şehitlerimizin bu ülke için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vatanın evlatları gerektiğinde kanını ve canını vermekten çekinmez” değerlendirmesinde bulundu.