Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZEKA) yapılan açıklamada, “Afyonkarahisar İl Özel İdaresi-Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı” projesinin ZEKA’dan maddi destek alacağı belirtildi.

Konu ile ilgili ZEKA’dan yapılan yazılı açıklamada, ZEKA 2015 yılı doğrudan faaliyet destek programı 1. ve 2. dönem sonuçlarının açıklandığı, projeler arasında destek gören kentlerden birisinin de Afyonkarahisar olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ZEKA tarafından 2011 yılından bu yana düzenli olarak Doğrudan Faaliyet Destek Programı (DFD) açılmakta olup bu destek türü kapsamında illerimiz ve TR 33 Bölgesi için katma değeri yüksek, stratejik önemi haiz ve aciliyet taşıyan araştırma, planlama ve fizibilite projelerine destek sağlanıyor. ZEKA 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı 1. ve 2. dönem kapsamında 19 adet proje başvurusu yapılmış olup yönetim kurulu üyelerimizin kararı ile 7 adet proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı proje kapsamında Afyonkarahisar’ı 2023 turizm stratejisi hedeflerine götürmek amacıyla Karahisar Kalesi çevresi kentsel sit alanının turistik bir çekim merkezi haline gelmesi için belirlenecek vizyon ve hedefler doğrultusunda bir yol haritası ve eylem planı hazırlanacaktır. Bu amaçla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile Karahisar Kalesi çevresi kentsel sit alanı turizm yönetim planı çalıştayı düzenlenecek ve çalıştay raporu hazırlanacaktır. Hazırlanacak çalıştay raporundaki verilerden hareketle Karahisar Kalesi kentsel sit alanı için Strateji ve Yol Haritası Belgesi hazırlanacaktır. Çalıştay raporu ve strateji ve yol haritasının uygulanmasıyla Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Kitabı hazırlanacak 500 adet bastırılacaktır.”