Zafer Kalkınma Ajansı’nın Operasyon Faydalanıcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu Zafer-İN Operasyonu (TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu) İşbirliği Protokol İmza Töreni ilimizde düzenlendi.

 

Korel Termal Otel’de düzenlenen İşbirliği Protokol İmza Törenine Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur,  Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, AB Delegasyon Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpara, ÇSGB Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa İllerinin Belediye Başkanları, Üniversite Rektörleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları, İlçe Kaymakamları, üst düzey yöneticileri ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmaları Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, ÇSGB Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya ile AB Delegasyon Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Virve Vimpara ve Uşak Valisi Ahmet Okur tarafından yapıldı.

 

Vali Okur konuşmasında; "Bugün burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bünyesinde AB Delegasyonunun bize sağladığı 3 Milyon 600 Milyon civarında ciddi bir mali kaynağın Kalkınma Bakanlığı ve Ajansımızın katkılarıyla bölgemizde nitelikli iş gücü oluşturmak, verimliliğini artırmak için yapılan çalışmaların başlangıcı olarak bugün temelini atacağımız BİGEM’i kurmak için imza atacağız. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde sayısı az, niteliği günden güne düşen ve verimliği azalan hizmet ve sanayi sektörümüzü sorunsuz bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Özellikle Uşak ilini değerlendirecek olursak sanayicilerimizin bizden talepleri çoktur. Uzman eleman bulamıyoruz, ara elemana, işini sahiplenecek ve konusunda iyi çalışanlar bulamıyoruz gibi. Kurum kültürüyle uyum sağlayacak ciddi bir elemana ve istihdama ihtiyacımız var diyorlar. Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yaklaşık 1,5 yıl içerisinde verilecek 100.000 saatlik eğitimle ben gerçekten bölgemizde kamu kurumlarımız dahil bir çok sektörde ciddi bir şekilde vasıflı eleman yetiştirilebilineceğini ve önümüzdeki dönemlerde de bölgemizdeki insan kaynaklarının ve buna bağlı olarak istihdama sağlanacak artı değerlerle de sanayi, tarım ve ticaret ile özelliklede hizmet sektöründe daha üst düzeye çıkacağını ve ülkemizde de önemli bir rekabet sağlayacağını değerlendiriyorum. Gerçekten ciddi bir özveriyle Türkiye’deki diğer kalkınma ajanslarının da önüne geçerek, çok güzel bir kaynağı bölgemize kazandıran başta Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı’ya ve görev arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra projeyi hayata geçirecek hem eğitimciler, hem araştırmacılar, hem de uygulayıcılarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin adına ve sanayi ile diğer alanlardaki kişilerin temsilen bu çalışmanın önemli olduğunun bir kez daha altını çizerken, titizlikle uygulanmasının çok büyük önem arz ettiğine inanıyorum. Bu anlamda bu projenin yakından takipçisi olacağımızı belirterek, çok önemli kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum."dedi.

 

Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur’dan sonra kürsüye gelen Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu hakkında bir sunum yaptı.

 

Daha sonra protokol imza töreni gerçekleştirildi. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin ilgili kuruluş temsilcileri teker teker imzalarını atarken, katılımcılara Valimiz Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdimi sırasında kısa bir konuşma yapan Valimiz Güner, bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemiz ve ilimiz açısından önemli olduğunu belirtirken, bu törene ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ve bu anlamda Afyonkarahisar’a gelen tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi. Valimiz Güner, aynı zamanda Afyonkarahisar’a diğer illerden gelen misafirlerimize ilimizin yöresel lezzetlerinden ve termal kaynaklarından faydalanmaları için tavsiyelerde bulundu.

 

Törenin devamında Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi Yapılanması ve Yol Haritası konulu panel gerçekleştirildi.