MERKEZ YATILI BÖLGE ORTAOKULU Z-KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde uygulamaya konulan Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi kapsamında Afyonkarahisar Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Şehit Polis Memuru Ahmet Karaşahin’in adının verildiği Z-Kütüphane Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu ile diğer protokol üyelerinin katılımıyla açıldı.

 

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu artırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Merkez Yatılı Bölge Ortaokulunda Z-Kütüphane açıldı.

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ve Şehit Polis Ahmet Karaşahin Zenginleştirilmiş Kütüphanesinin (Z-Kütüphane) açılışına Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu’nun yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komuta J. Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şehit Polis Memuru Ahmet Karaşahin'in ailesi ve öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu; “Öncelikle Emniyet Genel Müdürlüğümüzün Milli Eğitim Bakanlığımız ile yurt çapında işbirliği içerisinde gençlerimizin bilgiye erişmesini, yarınlara daha donanımlı olarak hazırlanmasını kolaylaştırmak ve güçlü nesil güçlü Türkiye doğrultusunda zenginleştirilmiş kütüphane açılışında hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

Çok anlamlı bir projenin gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Dr. Uslu; “Bildiğiniz üzere dış güçlerin destekleriyle ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemizin bütünlüğünü korumak adına yapılan mücadelede şehitler vermekteyiz. Yarın karşılaşacağımız büyük sorunları bugünden bertaraf edebilmek için ve ileride daha çok kayıp vermemek adına Afrin Operasyonunu gerçekleştiriyoruz. Suriye sınırımızın birçok yerinde bu mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlamda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyoruz. Orada halen vazifelerini en iyi şekilde yerine getiren güvenlik güçlerimize Allahtan muzafferiyet, güç ve başarı temenni ediyorum.” dedi.

 

Artık daha çok kenetlenmemiz gerektiğinin altını çizen Vali Yardımcısı Dr. Uslu; “Toplumun her kesimi birbirinden ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekmektedir. Bizler bu ortamı oluşturabilmek için gayret ediyoruz. Zenginleştirilmiş kütüphanelerin kuruluş amaçlarından biriside budur. Bilgili, eğitimli ve bilinçli bireyler yetiştirerek gücümüze güç katacağımıza inanıyorum. Bu kütüphanenler de devlete, vatana, millete ve bayrağa sevgisi, saygısı ve bağlılığı tam olan bireyler yetişecektir. Bu vesileyle zenginleştirilmiş kütüphanelerin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eder, kütüphanelerimizin, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Programdan sonra Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerle bir araya gelen Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu öğrenciler ile sohbet ederek çok çalışmaları ve bol bol kitap okumaları nasihatinde bulundu.