Araştırmacı Gazeteci Ve Belgesel Program Yapımcısı Arif Yağcı’nın 102.7 Frekanslı Radyo 03’te yapmış olduğu Düşünce Fırtınası Programına AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven konuk oldu.

Programda Türkiye’nin gündeminde olan Anayasa Değişikliği ve Başkanlık Sistemi ile ilgili bilgi verildi.

Yurdunuseven, konuk olduğu Radyo 03’te  yaptığı konuşmasında Anayasa değişikliği ile tıkanan sistemin yeniden işlevsel bir hale geleceğini ifade ederek, TBMM’deki yapılan oylamaların ardından son sözü milletin söyleyeceğini dile getirdi.  Yurdunuseven, “TBMM Ocak ayı başından itibaren Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara başladı. Elhamdülillah 18 madde 340’ın üzerindeki oylarla ayrı ayrı kabul edildi. Baştan beri aynı şeyleri söylüyoruz. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu sistemde bir tıkanma söz konusu idi. CHP’nin bütün engellemelerine rağmen, bir milletvekilinden beklenmeyecek tavırlarına rağmen 18 madde ilk turda kabul edildi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ‘Milli İrade’ baş üstündedir ve saygı duyacağımızı defalarca belirttik. Milli irade ne derse o olacaktır” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSAR TEŞKİLATI OLARAK REFERANDUM ÇALIŞMALARINA HAZIR”

AK Parti İl Teşkilatı olarak referandum çalışmalarına hazır olduklarının altını çizen Yurdunuseven, “2007 yılındaki referandum değişikliğinde halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi geldikten sonra 16 Ağustos 2014 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi. Bu anayasa değişikliğiyle biz şunu söylüyoruz ‘artık devletimiz, milletimiz, millet odaklı, halk odaklı hale geldi.’ Dolayısıyla milletimiz bundan sonra karar verecek inşallah 2007’de olduğu gibi bugün de biz Ak Parti olarak, Afyonkarahisar teşkilatı olarak bu çalışmalarda hazırız. Her zaman bizim bir kuralımız vardır, AK parti olarak genel bir ilkemiz vardır. Bu da seçimin olduğu ertesi günü sanki yeni bir seçim yapılacakmış gibi tekrar teşkilatlarımız hazırdır. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bize verilecek görevleri yerine getireceğiz. Halkımızın ‘evet’ demesi için, halkımızın iradesi için, halkımızın karar vermesi için ‘evet’ diyeceğiz. Özellikle şunun üstünü vurgulayarak söylüyoruz ki istiklalimiz için, istikbalimiz için ve istikrarımız için ‘evet’ diyoruz” diye konuştu.

 BİZ ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ DİYORUZ”

Cumhuriyetin temelleri 1923’te atıldığını söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Hiçbir şekilde diğer muhalefet partinin söylediği gibi bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Biz her zaman şunu söylüyoruz ki Cumhuriyetimiz 1923’te temelleri atılmış ve inşallah ebediyete kadar devam edecek bir sistem ve rejimdir. Biz ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz” dedi.

HALKIMIZ KARAR VERECEK

Anayasa değişikliği konusunda halkın karar vereceğini ifade eden Yurdunuseven, “Anayasa değişikliği ile ilgili 2007 yılında bir referandum yapılmıştı. Referandumla birlikte Anayasadaki değişiklikle Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi oylandı ve halkımız tarafından kabul edildi. Bunun neticesi olarak da 10 Ağustos 2014 tarihinde şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı halkımız yüzde 52 ile seçti. En son yapılan bu değişiklikle beraber artık Cumhurbaşkanlığı sistemi dediğimiz bir sistem içerisinde halkımız tarafından seçilmiş ve milletimizin karar vereceği bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecek. Akabinde aynı gün yapılacak bir seçimle parlamento da seçilecek ve bundan sonrada halkımız karar verecek. Özellikle de bunu vurgulamak istiyorum. Yüzde 50+1 oy alan Cumhurbaşkanı olacak ve parlamento şekillenecek” diye konuştu.

AYRINTILAR İÇİN VİDEOMUZU TIKLAYIN!!!!