Her hafta Salı günleri parti binasında yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Mart’ta Afyonkarahisar’a geleceğini söyledi.

 

İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken’in de katıldığı haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması çalışmalarına ilçe, belde ve köylerde devam ettiklerini belirtti. Yurdunuseven, basın toplantısında şunları kaydetti; “Geçen hafta sonu milletvekillerimizle birlikte Çobanlar, Şuhut, Sultandağı ve Afyonkarahisar’da halk oylaması çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızı 16 Nisan sabahına kadar sürdüreceğiz. Bunun dışında ilimizde Sivil Toplum Kuruluşlarımızla (STK) birlikte bir platform oluşturduk. İnşallah en kısa zamanda meyvelerini de göreceğiz. Onlarla daha önceden de bir araya geldik. Halk oylamasında onlarla da evet için çalışacağız.” Yurdunuseven, Şuhut’ta geçlerle ‘Serbest Kürsü’ etrafında bir araya geldiklerini belirterek, onların kafalarındaki soru işaretlerine cevap verildiğini kaydetti.

 

YANLIŞ BİLGİLERE HAKİM

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle ilgili ortada yanlış bilgilerin hakim olduğunu aktaran İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Dünden itibaren internet ve sosyal medya ortamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili radyo programında söylediği bir bilgi dolanıyor. Şuana kadar da yalanlanmadığına göre de doğru sanıyoruz. CHP’liler hazırlanan yeni anayasa değişikliğini okumadılar. CHP’liler bu değişikliği bilmiyorlar. Sadece köşe yazılarından, internetten edindikleri yalan bilgilerle açıklamalarını yapıyorlar. Ve maalesef dün bunun da ispatlandığı kanaatindeyim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da bu değişikliği bilmiyor. Bunu açık ve net söylüyorum” diye konuştu.

 

DOĞAL OLARAK GEÇERSİZDİR

 

CHP Afyonkarahisar İl Başkanının konuşmasında ‘İşçilere verilen kıdem tazminatını bir Cumhurbaşkanı gelecek ve ertesi sabah kıdem tazminatınızı iptal ediyorum’ ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Yurdunuseven, konuşmasına şöyle devam etti; “Arkadaşlar böyle bir şeyin olması mümkün değil. Olamaz. Çünkü Cumhurbaşkanı kararnameleri kanuna aykırı olamaz. Kıdem tazminatı iş kanuna göre düzenlenmiştir. Hiçbir Cumhurbaşkanı kanuna aykırı bir kararname çıkaramaz. Çıkartırsa ne olur? Doğal olarak geçersizdir. Maalesef CHP’liler ve hayır diyenlerin büyük çoğunluğu bu değişikliği bilmiyorlar. Anlamıyorlar ve halkımıza da yanlış aksettiriyorlar. Yine seçilme yaşının 18 düşmesine de yalanlarla yorumluyorlar. İşte Cumhurbaşkanı kendi çocuklarını ve torunlarını milletvekili yapacak diyorlar. Azerbaycan örneğiyle 7 sülalesini Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapmak için bu değişikliği istiyor diyorlar. Bu da külliyen yalan. Bunlar gerçek değil, bunu net bir şekilde söylüyoruz. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Azerbaycan’la bizi karşılaştırmaları zaten yanlış. Milletvekillerinin onurlarıyla oynanması da çok yanlış.” Yurdunuseven, başta CHP Genel Başkanı olmak üzere tüm partililerin hazırlanan yeni anayasa değişikliğini okumalarını istedi.

 

TÜM HALKIMIZ DAVET EDİYORUZ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Mart’ta Afyonkarahisar’da toplu açılış töreni ve miting düzenleyeceğini ifade eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Programda her hangi bir değişiklik olmaz ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart günü ilimizde olacak. Cumhurbaşkanımızı büyük bir coşku ile karşılayacağız. Tüm Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımızı düzenlenecek olan açılış töreni ve mitingine davet ediyoruz” dedi. İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti.