AK PARTİ AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI YURDUNUSEVEN’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Berat Kandilinin Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Cenab-ı Hakk’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisi olduğunu belirtti.

 

Yurdunuseven Berat Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve Mübarek Ramazan ayının bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini hatırlatan uhrevi bir zaman dilimi olduğunu kaydetti.

 

Yurdunuseven, mesajında, Ramazanı müjdeleyen, Şaban ayının manevi ikliminde tefekkür ve şükür vesilesi olması için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan mübarek kandil gecelerinden birini daha idrak etmenin hep birlikte mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları ifade etti:

 

“Her kandil bir rahmet, bereket, birlik, beraberlik, kuvvet, şükür, dua, mağfiret, sevgi seli ve insanların Allah huzuruna bir adım daha yaklaşma vesilesidir. Bu özel gece dolayısıyla vicdani bir muhasebe yapmalı, dargınlıkları ve küskünlükleri unutmalı, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için ellerimizi semaya açmalıyız. Ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün paylaşımının, hak ve hukuka riayetin barış içinde yaşamanın, insan erdemleri bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler bütünü olduğunu zihin ve gönüllerimizden hissetmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam âleminin Berat kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet ve dualarımızın kabul olmasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.”