Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 85 yarışmacının katımıyla Lezzet Durağında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Milli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet TiyatrosuMilli Eğitim organizasyonuyla ooşkulu Cumhuriyet Tiyatrosu

                Sosyal ve kültürel faaliyetlerini aralıksız sürdüren Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, 2011 yılından bu yana gelenek haline getirdiği Yöresel Yemek Yarışması'nı bu yıl yedinci kez düzenledi. Hamur işi, tatlı ve ana yemekten oluşan üç ayrı kategoride yapılan yarışmaya, her biri birbirinden iddialı 85 yarışmacı katıldı.

 

                Lezzet Durağında yapılan ve adeta şölene dönüşen yarışmada, tüm yarışmacılar dereceye girmek için birbirleriyle yarışırken, 16 kişiden oluşan jüri heyeti, leziz yemekler ve tatlılar arasında seçim yapmakta bir hayli zorlandı. Yarışmada lezzet, koku, görünüş, sunuş, pişirme derecesi ve kıvam kriterleri göz önünde bulunduruldu.

 

                Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, yarışmaya gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek yarışmacılara başarılar diledi. Yarışmaya katılımın her geçen yıl arttığını belirten Emin Birliktir, yoğun katılımın yarışmanın ne derece önem kazandığının göstergesi olduğunu söyledi. Birliktir, verdikleri desteklerden dolayı; Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ile Kasaplar ve Sucukçular Odası'na ve Lezzet Durağı Restaurant çalışanlarına teşekkür etti.

 

Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacıların isimleri şöyle açıklandı:   

 

                HAMUR İŞİ KATEGORİSİNDE

 

                1. Asiye ÇELİK, 2. Semra MANAP ve 3. Hale BAŞDAŞ

 

                TATLI KATEGORİSİNDE

 

                1. Ummuhan TAŞPINAR, 2. Anıl CERİT ve 3. Emine TIKIR

 

                ANA YEMEK KATEGORİSİNDE

 

                1. Keziban TEZCİ, 2. Zehra GELİŞGEN ve 3. Fatma TUGAN

 

                Bu sonuçlara göre, birinci olan yarışmacılara 750 TL, ikinci olan yarışmacılara 500 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 250 TL para ödülü verildi.Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir'in elinden aldı.