Afyonkarahisar Belediyesi, 11 projeyle katıldığı yarışmada ilk kez bir ödül aldı

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

YİNE BİR İLK, YİNE BİR ÖDÜL

 

         Tarihi Kentler Birliğinin gelenekselleşen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçlandı. Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Afyonkarahisar Belediyesi hem proje hemde uygulama dalında tam 11 projeyle katıldığı yarışmaya damga vurarak ilk kez bir ödüle layık görüldü.

 

       Yarışmaya, Ahmet Mehmet Efendiler, Demiryalan, Kadınana, Sahipler Sultan Türbelerinin Restorasyon Projeleri; Ali Ağa, Arapmescit, Taşpınar Çeşmelerinin Restorasyon Projeleri; Bedesten Çarşısı Restorasyonu; Kültür Sanat Evi ve Akmescit Kültür Evleri Restorasyon Projeleri; Kentsel Sit Alanı İçinde bulunan Sokakların Sağlıklaştırılması projeleri katılan Afyonkarahisar Belediyesi tarihe sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ödülünü Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinden aldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restorasyon projelerinin hayata geçmesi konusunda emeği geçen tüm belediye çalışanlarını canı gönülden kutladı.

 

"69 BELEDİYEDEN 143 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ"

 

         69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleşen YAPEX fuarı bu yıl ’Geleneksel Çarşılarda Koruma’ temasıyla başladı. Birçok ilden katılımın sağlandığı Antalya Expo Center’da açılan fuarda Afyonkarahisar Belediyesi’nin açtığı standa vatandaşlar ve belediyeler yoğun ilgi gösterdi. Antalya YAPEX Restorasyon Fuarında düzenlenen ödül töreninde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Etüt Proje Müdürü Sibel Karaman Bilensoy ve personeli katıldı.  Afyonkarahisar’ı dünyaya tanıtmak için ekip ruhuyla çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tanıtımda marka işler yaptıklarını söyledi.

 

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ STANDINA YOĞUN İLGİ

 

             Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, kadim şehir Afyonkarahisar’ı gelecek nesillere aktarmak için kararlı bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Afyonkarahisar’ın 5 bin yıllık bir medeniyete sahip olduğunu aktaran Başkan Çoban, özellikle restorasyon çalışmalarının geçmişi geleceğe taşımada çok önem arz ettiğini kaydetti. 2009 yılından sonra türbelerde çeşmelerde, çarşı ve tarihi evlerde çok ciddi bir restorasyon çalışmasına gittiklerini söyleyen Başkan Çoban; geçmişin birikimini geleceğe taşıma gayreti içerisinde olduklarını bu hedef doğrultusunda ise Afyonkarahisar’ı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak istediklerini  söyledi. Geçmişine sahip çıkan aynı zamanda geleceği de imar eden bir Belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, bu değerli ödülü tüm Afyonkarahisar halkına armağan ettiklerini söyledi.