YILLIK İŞLETME CETVELİ DUYURUSU

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

1-6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı ve Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her takvim yılı başından itibaren ilk 4 ay içerisinde bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetveli vermeleri zorunludur.

2-Yıllık işletme cetveli, e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda verilir.

3-Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden kaynaklanabilecek zorunlu hallerde, taahhütlü posta, kargo ve kurye firmaları yoluyla ya da yazılı olarak gönderilen yıllık işletme cetvellerinin Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişi İl Müdürlüğü tarafından yapılır.

4-Yıllık İşletme Cetveli yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmalar ve işletmelere 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun öngördüğü idari para cezası uygulanması söz konusu olacaktır.

 

Afyonkarahisar merkezi ve İlçelerinde faaliyet gösteren Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı ve belgesi olan işletmelerin, firmaların 30 Nisan 2017 tarihi sonuna kadar verilmesi zorunlu olan 2016 yılı Yıllık İşletme Cetvellerini zamanında verilmesinin sağlanması için ilgililere önemle duyurulur.

 

İrtibat Tel: 0 272 213 70 56-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü