Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu Rektör yardımcılığı Dekanlık ve Üniversite Hastanesi Başhekimliği gibi tecrübeleri olduğunu ve fikir üreten bir idareci olacağını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret eden Prof. Yıldırım, “Değerli başkanımız Sayın Konak’ın yeniden seçilmesi nedeniyle hayırlı olsun ziyareti yapıyorum. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk, istişareler yaptık. Afyonumuz için güzel düşüncelerimizi ve projelerimizi ortaya koyduk. Söylediğimiz ne varsa hayata geçirmek için çalışacağız” dedi.

 

PROF YILDIRIM “ADİL, SAYGILI, SAYDAM, DÜRÜST VE UZLAŞTIRICI OLACAĞIZ”

 

ESOB Başkanı Konak’a olan ziyaretinde Sağlık Bilimleri Üniversitesine göreve geldiğinde yapacaklarını da kısa notlar halinde açıklayan Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, Üretim ve kalkınmaya odaklı bilimsel araştırma, uygulanma, eğitim ve öğretim ortamının oluşturulmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Prof Yıldırım,

 

“Sivil toplum ile birlikte, bilgi ve proje desteği sağlayarak üretim ve kalkınmaya odaklı bilimsel araştırma, uygulama, eğitim ve öğretim ortamı oluşturacağız, yönetimde yönetilenlerle birlikte kararlar oluşturarak etik değerlere saygılı, adil, saydam, dürüst, hoşgörülü, yönetimde kişileri uzlaştırarak hoşgörülü ve güvenilir bir yönetim modeli oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

 

MİLLETİNE VEFALI BİREYLER YETİŞTİRECEĞİZ

 

Şehrin, bölgenin ve ülkenin her türlü üretim imkanlarını geliştirici bilgi ve proje desteği sağlayacaklarını ifade eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, göreve geldiklerinde halka açık konferans ve programlarla bilginin paylaşılmasının gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Ülkemizin gelişmişlik düzeyinin, refah ve mutluluğunun arttırılmasına katkıda bulunacak şekilde faaliyetler yapacağını söyledi.

 

Rektör Adayı Prof. Yıldırım, milletine vefalı bireyler yetiştireceklerini belirterek şunları dedi.

“Üniversiteden milli değerleri birlikte kucaklayan ve özümseyen, güncel bilgi ve yeteneklere sahip, toplumsal ve kültürel değerlere bağlı, araştırıcı, girişimci, sorgulayıcı ve analitik düşünce gücü gelişmiş, mesleğinde yeterli ve milletine vefalı bireyler yetiştireceğiz”

 

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF YILDIRIM YÖK’E ÖNERİLERDE BULUNAN SAYILI AKADEMİSYENLER ARASINDA YER ALDI.

 

Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım yıllar önce Yükseköğretim Kurulunun akademisyenlerden YÖK kanunu için değişiklik önerilerini talep ettiğinde değişiklik öneren sayılı akademisyenlerden biridir.

 

Kanunu eski hali: “Devlet üniversitelerinde rektör, profesör akademik unvanına sahip kişiler arasından görevdeki rektörün çağrısı ile toplanacak üniversite öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanınca atanır.”

 

Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım’ın önerdiği kanun maddesi: "Rektörler, Yüksek Öğretim Kurulunun önereceği 3 aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır."

 

Kanunun son şekli: “Devlet üniversitelerinde rektör Yükseköğretim Kurulu tarafından önerilecek, profesör olarak en az üç yıl görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanır. "

 

ESOB BAŞKANI KONAK “HOCAMIZIN DEĞERLİ FİKİRLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

 

Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, görüşmenin çok olumlu geçtiğini ifade etti. Başkan Konak “Değerli Hocamız Sayın Alpagan Mustafa Yıldırım hocamızın fikirlerini önemsiyor ve destekliyoruz. Üniversite-Esnaf diyaloğu Yıldırım hocamızla gelişecek ve hak ettiği yere gelecektir. Ziyaretinden son derece mutlu olduk” dedi.

 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım’ın ESOB’a olan ziyaretinde Başkan Vekili Atilla Kocabaş da hazır bulundu.