Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreninde gıda zehirlenmesiyle hastanede tedaviye alınan 67 polis memurunun taburcu edildiğini söyledi. Yıldırım, "Sorumluluğu cumhuriyet savcılarına verdik ve adliyemizde gereken işlemleri yapıyorlar" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Afyonkarahisar'da katıldığı toplu açılış töreninde görevli polis memurlarından 67'si, program sonrası mide bulantısı şikayetiyle kentteki çeşitli hastanelere başvurdu. Yapılan ilk incelemede gıda zehirlenmesi teşhisi konulan polis memurlarının dağıtılan kumanyadan zehirlendiği belirlenirken, kumanyalardan numuneler alındı.

 

'SORUMLULUĞU SAVCILARA VERDİK'

 

Konuyla ilgili Vali Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış töreni için 3 bini aşkın polisin Afyonkarahisar'da görev yaptığını hatırlatan Yıldırım, "Bunların içinden 67 arkadaşımız zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. Bunlardan sadece 15'i birkaç saatliğine müşahede altına alındı. Çok ciddi bir vaka değil ama sıkı şekilde bu olayı takip ettik. Sorumluluğu cumhuriyet savcılarına verdik ve adliyemizde gereken işlemleri yapıyorlar. Şu an itibariyle de hiçbir arkadaşımız hastanelerde ya da tedavi altında değil" dedi.

 

'KUMANYADAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

 

Polis memurlarının tamamının taburcu edilmesinin sevindirici olduğunu belirten Vali Yıldırım, "İl dışından, Bursa'dan, Çanakkale'den, Ankara'dan gelen arkadaşlarımız vardı. Bizde bütün numuneler var. Kumanyadan olduğunu düşünüyoruz ama kumanyanın hangi yiyeceğinden olduğunu bilmiyoruz. Bunlar tabi ki laboratuvardaki tetkikler sonucu ortaya çıkacak" diye konuştu.