Konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Afyon Kapalı Spor Salonu Şantiye Şefi Metin Yelver, “ Biz bu yapılan projeyi Milletvekillerimize ve Afyon halkına 30 Ağustos diye söz vermiştik.Fakat projeler 67 ilde değişiklik oldu. O nedenle Basketbol maçlarının ikinci devresinde hizmete açılacak” dedi.

BAKANLIKTAN ONAY ALINIYOR

Tarih olarak 15 Şubat’ta teslim edeceklerimi belirten Yelver, “ Parkelerimiz yapıldı. Proje işlerinde Bakanlıktan onay alınıyor. Santrallerin gücü arttırıldı. Elektrik ve trafoların gücü attırıldı. Aksa Gaz’dan izin alındı ve bağlantısı yapıldı. Santral dışarıda idi biz bunu içeriye aldık. Bunlar bize zaman kaybı oldu. Normalde Salonumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yetişecekti. Ama elektriğin verilememesi, ısıtmanın yapılamaması sebebiyle ikinci devre maçları burada yapılacak.

SPORCUYA ESNEKLİK SAĞLIYOR

Salona Amerika’dan getirilen parkeler ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Afyon Kapalı Spor Salonu Şantiye Şefi Metin Yelver, “ Bu parkenin en büyük özelliği sporcuya esneklik sağlamasıdır. Basketbolcunun zıplamasına, topu daha iyi sürmesine yardımcı araçlardan bir tanesi de parkedir. Bu döşediğimiz parke Amerika’dan buraya gelmesi süresi 60 günü buldu. Parke bulunduğu ilin ve iklimin hava koşullarına uyum sağlıyor. Hava şartına uyum sağlaması da 60 gündür. Dış cephe kaplama çalışmalarımız da devam ediyor. Yaklaşık 1.5 ay kadar süre zarfında dış kaplama işlerini bitireceğiz. Bunun neticesinde yaklaşık 100 günlük bir uzatma süresi oldu” dedi.

>>>>>> ODAK GAZETESİ