AK Parti'de Davutoğlu'nun yerine kim gelecek? Ahmet Davutoğlu'nun yerine Binali Yıldırım'ın gelme ihtimali ağırlığını artırırken, Başkent'te Yıldırım'ın kabinesinde kimlerin olacağına dair söylentiler dolaşmaya başladı.

Hükümet'e ilişkin dikkat çeken kulis bilgiler aktarmasıyla bilinen ve AK Parti'nin Fuat Avni'si olarak anılan BAŞKENTÇİ adlı twitter hesabından, yeni Başbakan olarak Binali Yıldırım açıklanırken, muhtemel kabineye dair de isimler verildi.



Mehmet Şimşek ile Lütfi Elvan'ın ekibinde yeni Yıldırım kabinesinde olmayabilecekleri endişeni taşıdığı ileri sürüldü.

Ardından, Yıldırım kabinesinin hangi isimlerden oluşacağına dair paylaşımlarda bulunuldu.

Yeni AK Parti genel başkanı ve Başbakan'ın Binali Yıldırım olacağının kesinleştiğini yazan BAŞKENTÇİ, "Erzincan kutlamalara hazır mı" diye sordu.

BAŞKENTÇİ, AK Parti'nin değişecek olan MKYK'sında kimlerin olacağına dair de isimler verdi: "Hüseyin Şahin, Ömer Serdar, Enver Fehmioğlu, Cemil Yaman, Mehmet Erdoğan ve Erkan Kandemir isimleri MKYK için konuşuluyor."

Yeni AK Parti genel başkanı ve Başbakan olarak bahsettiği Binali Yıldırım'ın A takımını bile kurduğunu ileri süren BAŞKENTÇİ, şu dikkat çeken paylaşımlarda bulundu:

 

 

SELVİ: YÜZDE 90 BİNALİ YILDIRIM

Abdülkadir Selvi de Hürriyet'teki bugünkü yazısında, yüzde 90 Binali Yıldırım dedi:

"AK Parti kulisini uzun süredir bu kadar hareketli görmemiştim. Elbette ki gündemde tek bir konu vardı. Herkes “Kim başbakan olacak” sorusuna yanıt arıyordu. Sadece kongre konuşulmuyordu elbette ki. Yeni Bakanlar Kurulu için kulisler şimdiden başlamıştı.

Hangi isim seçilirse hangi bakan değişir, yeni bakanlar kimler olur, kimin yeri değişir şeklinde değerlendirmeler yapılıyordu. AK Parti kulislerinde hangi ismin, hangi gerekçeyle başbakan olması savunuluyor diye bir çetele çıkardım.

EN BASKIN İSİM ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM...

Öyle ki, Binali Yıldırım başbakan olacak diyenlerin oranı yüzde 90. Ancak Binali Bey, yüzde 99 ihtimal olsa da yüzde biri dikkate alarak tam saha pres yapıyor. Davutoğlu’nun başbakan olduğu kongrede üç isimden biriydi. O nedenle bu kez işi şansa bırakmamaya çalışıyor. Başarılı Ulaştırma Bakanlığı nedeniyle yatırımcı yönü ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylıkta tereddüt etmemesi, bir süre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapması, ‘samimiyet ve yakınlık’ testinden geçmesini sağlıyor. Oğlu üzerinden yıpratılmak istenmesine, hitabeti ve ileriye dönük yıpratılabileceği yönündeki değerlendirmelere rağmen Binali Yıldırım, son 10 güne girerken bir adım önde duruyor. "