Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) profesör ve yardımcı doçent kadrolarına atanan 23 akademik personel için tanışma toplantısı düzenlendi.

 

AKÜ Rektörlük binası senato salonunda yapılan toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Uçan, Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran katıldı.

 

Göreve yeni başlayan yardımcı doçent, doçent ve profesörler için 2011 yılından beri tanışma toplantıları yaptıklarını ve bu toplantılarda dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini ifade eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, “2011 yılının Aralık ayından itibaren 14. defa bu toplantıyı yapıyoruz. Ben bilgisayara çok geç dönemde sahip olabilmiştim. Bir profesör hocamızla 1984 yılında Almanya’ya kongreye gittik. O zamanlarda tez yazmak çok zordu. Sonra orada yarı otomatik bir daktiloyu alınca herhalde bir 6 ay sevindiğimi hatırlıyorum. Çünkü akademisyenin eninde sonunda yapacağı iş yazmaktır. Bunları düşünerek bir empati yaptık ve öğretim üyelerimize bir katkıda bulunalım istedik” dedi.

 

Toplantı, dizüstü bilgisayarlar ile harici belleklerin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.