Gerodes “Yaşlılara Destek Projesi” Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde eğitmenlerin buluşması ve müfredatın belirlenmesiyle başladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

İç İşleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan hibe projesi kapsamında; Gerontologlar Derneği tarafından hazırlanan ve başarılı bulunan Gerodes “Yaşlılara Destek Projesi” Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde eğitmenlerin buluşması ve müfredatın belirlenmesiyle başladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerontologlar Derneği Başkanı Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal projelerinin Aralık ayına kadar sürecek olduğunu belirtirken hedeflerinin Afyonkarahisar’da girilmedik ilçe bırakmamak olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Gürdal “ Gerontologlar Derneği olarak çok yakın bir geçmişimiz bulunmakta, 2016 yılında açılan taze bir dernek olmamıza rağmen mesleğimizi tanıtmak için bir çok faaliyete katıldık, maalesef çok fazla destekçimiz yok kendi çabalarımız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bunlara rağmen büyük işler başardığımızı düşünüyorum. En son olarak İç İşleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın programlamış olduğu hibe projesine başvurduk ve Afyonkarahisar’da en iyi 2 projeden bir tanesi Gerodes projemiz seçildi, Projedeki amacımız Afyonkarahisar ve ilçelerinde yaşlı bakımı, yaşlı hastalıkları, yaşlı hakları vs. gibi konuları vatandaşlarımıza bir seminer şeklinde vermek ve evde yalnız yaşayan yaşlılarımıza ise yalnızlık durumlarını en azından projemizin bitiş tarihine kadar gidermeye çalışmak olacaktır. Projemiz başladı ve Aralık ayına kadar sürecek 45.500 TL bütçeli ve şimdiye kadar almış olduğumuz en büyük proje umarım bunların devamı gelecektir ve mesleğimizi en iyi şekilde milletimize anlatma şansımız sürecektir. Ben proje yazım sürecinde desteklerini esirgemeyen Dinar Kaymakamımız Sayın Mustafa Şahin’e ve Dinar Belediye Başkanımız Sayın Saffet Acar’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimiz Dinar merkezli bir dernek ve bizleri her zaman destekliyorlar ve bizlerin başarılı birer gerontolog olabilmemiz, yaşlılarımıza en uygun şekilde hizmet edebilmemiz için yetiştiren Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Tufan’a ve tüm hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Dinar mesleğimizi çok iyi biliyor şimdi sıra Afyonkarahisar’ın diğer ilçelerinde ve tabi ki tüm Türkiye’de projemizin çıktılarını ülkemizin diğer bölgelerine de dağıtacağız ve başka yerlerde de farklı projeler uygulama planlarımız mevcut. Projemizde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Yakın Doğu Üniversitesi (Kıbrıs) ve Akdeniz Üniversitesinden gerontolog ve gerontoloji öğrencileri arkadaşlarımızdan kimseler mevcut, böylelikle üniversiteler arası mesleğimizin diyaloguda gelişmiş olacak” dedi.

 

Proje kapsamında ilk etapta Dazkırı, Sandıklı, Emirdağ ve Dinar’da eğitim programları gerçekleştirilecekken, Projeden yararlanmak isteyen tüm belediyelerin Gerontologlar Derneği’ne başvurabileceği bilgisi alındı.