18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ yurt genelinde olduğu gibi yaşlılarımızın ülke genelinde en mutlu olduğu tespit edilen Afyonkarahisar’da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor.

 

Yaşlılar Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Dr. Gülsün Ateş Doğan, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, öğrenciler ve huzurevi sakinleri katıldı.

 

İlk olarak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan yaşlıların yanlarına giden Vali  Aziz Yıldırım, hatırlarını sorarak onlarla sohbet etti. Vali  Aziz Yıldırım sohbetin ardından huzur evi sakinleriyle birlikte, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin fotoğraflarının yer aldığı soy ağacı panosunun açılışını gerçekleştirdi.

 

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmaları sırasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Alper Sezer’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali  Aziz Yıldırım; “Sayın Konuklar! Bugün burada Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle düzenlenen programda siz kıymetli büyüklerimizle bir arada olmaktan müteşekkirim, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Değerli Büyüklerim, Sizler örf, adet, anane gibi kültürel değerleri din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri bizlere aktararak bizlerin topluma faydalı, ahlaklı ve vicdanlı iyi yetişmiş bireyler olmamızı sağlamaya çalıştınız ve çalışmaya da devam etmektesiniz. Bu açıdan toplumsal hayata yön vermektesiniz. Tecrübelerinizi bizlere aktararak, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan sizlerin varlığı, toplumumuzu daha da güçlü kılmaktadır. Kültürümüzde ve inancımızda aileye, büyüklere saygı göstermek çok önemli bir yer tutmaktadır. Kültürümüzde ailenin mukaddesliğinin yanı sıra eli öpülesi büyüklerimiz de bir o kadar mukaddes ve değerlidir. Aziz milletimizin zengin kültüründen aldığı en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz büyüklerine duyduğu saygı, yaşlılarına karşı merhameti ve sevgisidir. Yüce dinimiz İslam anne, baba ve yaşlılara saygı, sevgi, hizmet ve hürmet konularının üzerinde ehemmiyetle durmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder.” Hadis-i Şerifi’yle yaşlılara nasıl davranılması gerektiği konusunda görüşünü ortaya koymuş ve bu konuda insanlığa yol göstermiştir. Yaşlılarımıza ihtiyaç duyduğu desteği vermek, insan onuruna yakışacak şartları hazırlayıp sunmak, yaşama sevincini kaybetmeden toplumla iç içe bir hayat sürmelerini sağlamak bizler için yalnızca bir sorumluluk değil, aynı zamanda da vefa borcudur. Unutulmamalıdır ki hepimiz bir gün yaşlanacağız. Hayatlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek onur ve gurur vericidir. Sözlerime burada son verirken, siz kıymetli büyüklerimin her zaman yanınızda olduğumu, her türlü istek ve sıkıntılarınızı bizlerle paylaşabileceğinizi, her zaman başımızın üstünde yerinizin olduğunu belirterek, sizleri saygı ve sevgiyle selamlar, ellerinizden öperim. ”dedi.

 

Programda AKÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu yarışmalarda resim dalında dereceye giren Sebahat Özseren, yap-boz dalında dereceye giren Metin Emme ve dart dalında dereceye giren İsmail Barsboğa’ya Vali  Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

 

Dumlupınar BİLSEM’in gerçekleştirdiği programın akabinde sırasıyla Ritim Kültür ve Semah Grubu gösterisi, İbrahim Evren Kız Meslek Lisesinin gösterisi ve AKÜ Devlet Konservatuarı THM dinletisi izleyenlere güzel dakikalar geçirtti.

 

Programın sonunda Vali  Aziz Yıldırım, huzurevi sakinlerine karanfiller vererek onların yaşlılar gününü kutlayarak günün anısına fotoğraf çektirdi.