"SÜPER ENDURO"DA SEZON AFYON'DA AÇILIYOR

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

                        Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla Afyon Motor Sporları Merkezi’nde bu hafta sonu gerçekleştirilecek Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın tanıtımı Akarçay'da yapıldı.

 

            Motor sporlarında dayanıklılığın ön plana çıktığı şampiyona öncesi Akarçay'da düzenlenen tanıtım programına, Türkiye şampiyonu sporcular ve Türkiye Flyboard Şampiyonu Uğur Piro’nun gösterisi damga vurdu. Ülkemizde son yıllarda yayılmaya başlayıp, üç sezondur Türkiye Şampiyonası’na dahil edilen Flyboard’da 2016 şampiyonu olan Uğur Piro flyboard gösterisi ile adeta nefes kesti.       

 

            "KOKARÇAYI AKARÇAY'A DÖNÜŞTÜRDÜK"

 

            Burada yarışlarla ilgili genel bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tanıtım programının yapıldığı Akarçay'ı 2012 yılında ödül kazanacak şekilde bir düzenleyerek ve rekreasyonunu yaparak, 2013 yılında hizmete açtıklarını söyledi. Rekreasyon öncesinde Akarçay'ın bataklık, sinek ve koku üreten görsel kirlilik oluşturan bir dere olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, "Allah'a hamdolsun Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun destekleri, Belediyemizin olağanüstü harcamasıyla kokarçay olarak bilinen bu  dereyi, böylesine güzel etkinliklerin yapıldığı Akarçay'a dönüştürdük" dedi.   

 

            YARIŞLAR NTVSPOR'DAN CANLI YAYINLANACAK

 

            Akarçay'da daha önce tekne gezintisi, kano yarışları ve benzeri aktiveler yapıldığını kaydeden Başkan Çoban, Akarçay'da ilk kez bu tanıtım programıyla su sporlarından olan flyboardın da yapıldığını gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi olarak, geçen yıl Spor Kompleksi arazisi içerisinde Motor Sporları Merkezi oluşturduklarını ve ilk yılında Motokros Şampiyonası'nın finali ile Süper Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Çoban, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışının da bu hafta sonu ilimizden başlayacağını kaydetti. Bu yarışlarda kendileriyle işbirliği yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu'na ve yetkililerine teşekkür eden Başkan Çoban, yarışların ikinci  gününün (4 Haziran Pazar günü) NTVSPOR’dan saat 13:00-14:30 arası naklen yayınlanacağını söyledi.