Yıllardır yardıma muhtaç ailelere yönelik çalışmalar yürüten Türkiye Yardım Sevenler Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle dernek üyeleri ve bağışçılarıyla iftarda bir araya geldi.

 

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Necla Ercan, 1928 yılından bu yana Afyonkarahisar’da kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Afyonkarahisar Şubesi‘nin gönüllü bayanlar olarak bugün derneğin 90. yılını kutladıklarını belirtti.

 

90. yıl dolayısıyla ve derneğe destek olan bağışçılar ile dernek üyelerine teşekkür etmek için biraraya geldiklerini ifade edene Ercan, “Kuruluşumuzun yıl dönümü olarak bu akşam burada iftarla sizlerle bir arada olmak istedik. 90. yılımız münasebetiyle hem kutlayalım, hem de bize destek ve yardımlarda bulunan iş adamlarına iş kadınlarımıza yönetim kurulu başkanı olarak herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Dernek hakkında bilgiler veren Ercan, şunları kaydetti:

 

“Derneğimiz Afyonkarahisar’da 40 yıldan fazla Türkiye Yardım Sevenler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni omuzlarında taşıyan Gülgün Özkul hanımefendi ve Dr. Sıtkı Özkul beyefendi büyük bir emekleri olmuştur. İlimizde yardıma muhtaç ailelere her türlü desteği olmak adına gıda, giyim gibi ürünlerden oluşan paketlerle yaşamlarını sürdürebilmelerine destek veriyoruz. Hayırsever vatandaşların destekleri ve Dernek üyelerimizin özverili çalışmaları ile yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize burs veriyoruz. İhtiyacı olan kişilere mübarek günlerde ramazan ayında erzak yardımında bulunuyoruz. Tüm bunları Afyonkarahisarlı gönüllülerimizin desteği ile yapıyoruz. Derneğimizin ayakta olabilmesi için başta dernek üyelerimizin büyük bir desteğinin olduğunu ifade etmek isterim.”

 

İftar yemeğinin ardından Türkiye Yardım Sevenler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne katkı sunan eski dernek başkanı Gülgün Özkum ve Dr. Sıtkı Özkum’a teşekkür plaketi verildi. Plaketi Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan takdim etti.

 

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Afyonkarahisar Şubesi‘nin yönetim kurulu Başkanı Necla Ercan ve 2. Başkan Ayşen Özer, derneğe katkı sunan bağışçılara plaket verdi.