YARALI ELE GEÇİRİLEN TERÖRİSTİN AMCASI YEĞENİNİ ANLATTI
– DHKP-C’Lİ TERÖRİSTİN AMCASI ÖMER AŞIK:
– “YEĞENİM ÖRGÜTE KORKU VE BASKI İLE KATILDI”
– “MİLLETE DEVLETE FAYDALI OLMAK GEREKİR, AMA NİYE BÖYLE OLDU, BEN DE ÜZÜLÜYORUM” TERÖRİST CEZAEVİNDEYKEN BABASI İLE GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEMİŞ
Hatice Aşık’ın yıllar önce cezaevine girdiği babası ile görüşmeyi kabul etmediğini kaydeden amca Aşık, çatışmada yakalanan terörist Hatice Aşık’ın sadece kendileri ile değil ailesi de ile de görüşmediğini ifade etti. Ömer Aşık yeğeni ile onla olan ilişkisi ile şunları söyledi:
“Kendi babası Kütahya’da cezaevindeyken gitmiş görüşmeye, ama kız kabul etmemiş, görüşmemiş. Benim duyduğum kadarı ile böyle. Ben Hatice Aşık’ı okuldayken biliyordum, okuldan bu yana bir daha görmedim. Kendisi şimdi 51 yaşında olsa gerek. Okuldayken talebe iken biliyordum. Küçük çocukken biliyordum. Şimdi görsem de bilmem yani. Çünkü babası köyden kopmuştu. Eskişehir’de ofiste bekçiydi. Akşahir’de oldu, Sultandağı’nda ofis bekçiliği yaptı. Yani köyde durmadılar. Köyle bir alakası yoktu. Biz de birbirimiz ile kırıldık. Bir daha da yan yana gelmedik yani. Samimiyetimiz, bir ilişkimiz yok yani.” “ANA VE BABALAR ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN”
Son olarak yeğeninin yaptıklarını hiçbir zaman tasvip etmediklerini ve olanlara üzüldüklerini vurgulayan Aşık, ana ve babalara da çocuklarına sahip çıkması konusunda uyarılarda bulunarak, “Ben 27 Mayıs 1960’da Doğubeyazıt’ta çavuştum. Bu acı olayları gördüğüm için bu tür acı olayların olmasını bende istemem yani. Millete devlete faydalı olmak gerekir, ama niye böyle oldu ben de üzülüyorum. Ne diyeyim keşke böyle olmasaydı. Herkes baba ve ana olarak çocuklarına sahip çıkıp, çocuklarının nereye gittiğini ne iş yaptığını ve başına ne geldiğini bilmesi gerekir. Çocuklarını takip etmesi gerekir. Benim içinden gelen duygular bunlar” diye konuştu.
Öte yandan, Hatice Aşık’ın babası Halit Aşık’ın 2 yıl önce, annesi Makbule Aşık’ın ise 4 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.