Işıklar İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda yapılan söyleşiye İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mevlüt ÇINAR, Fatih AKÇİL ve Şube Müdürü  Hikmet TUNCER katıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürünün  konuşmasıyla başlayan  söyleşi samimi bir ortamda gerçekleşti. Söyleşi sırasında İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN İmam Hatip öğrencisi olmanın ayrıcalık olduğunu ve İmam Hatip öğrencilerinin yalnızca İslami ilimler konusunda da değil her  konuda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti. Bu okullarda okuyan öğrencilerimizin sadece imam olmadıklarını tüm meslekleri seçebileceklerini belirtirken öğrencilerimize Işıklar halkının umudu olduklarını hatırlattı.

        İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Fatih AKÇİL konuşmasında imam hatip öğrencisi olma fırsatı bulamadığını ancak İmam Hatip öğrencilerini gönülden desteklediğini  belirtti ve sözü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mevlüt ÇINAR ‘a bıraktı. ÇINAR öğrencilerimize bu okullarda geçirdikleri zamanın kıymetli olduğunu ve en iyi biçimde değerlendirmeleri gerektiğini  ifade etti. Son olarak Şube Müdürü  Hikmet TUNCER öğrencilerimize İmam Hatip Ortaokulu sıralarında öğretmenleriyle yaşadığı  anıları paylaştı.

       Söyleşinin sonunda müdürlerin  öğrencilerimizin sorularını yanıtladılar. Söyleşi İl Milli Eğitim Müdürü  Metin YALÇIN’ ın öğrencilerle fotoğraf çektirmesiyle son buldu.