YALÇIN GÖRGÖZ, CHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI. İŞTE O AÇIKLAMA… MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI
Bugün burada, 26 yıldan fazla bir süredir emek verdiğim, gençlik kollarında çalıştığım, ilçe ve il yöneticiliğini yaptığım, il başkanlığını yaptığım ve üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum, çalışmaktan, mücadele etmekten hiçbir şekilde vazgeçmediğim, ailemden, işimden daha çok zaman ayırdığım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu, çocuklarımızın güvencesi, asırlık bir çınar olan; Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adaylığımı açıklamak için huzurunuzdayım.
Ben, Afyonkarahisar’da doğdum ve 50 yıldır Afyonkarahisar’da yaşıyorum. Dazkırı’dan- Emirdağı’na, İhsaniye’den- Sultandağı’na, Şuhut’dan- Sinanpaşa’ya, Dinar’dan- Bolvadin’e, Çay’dan- Bayat’a, Çobanlar’dan- İscehisar’a, Evciler’den, Başmakçı’dan- Sandıklı’ya, Kızılören’e, Hocalar’a ve il merkezine, kentimi tanıyorum, sorunlarını biliyorum. Bu sorunlara çözüm üreten bir anlayışla hizmet edeceğimi, sizlerle birlikte sorunları ortak akılla çözeceğime inanıyorum; çünkü ben sizden biriyim, içinizden biriyim.
Faşist AKP iktidarının 2013-2014 yılları, onurlu halk isyanının yarattığı Gezi Direnişi ile, Gezi’de katledilen Ethemlerin, Ali İsmaillerin, Abdocanların, Berkinler’in, Soma’da, Ermenek’te, İstanbul’ da inşaat şantiyelerinde, ve yurdun değişik illerinde toplam 1723 işçinin hayatını kaybettiği yıllar olarak hatırlanacak,
Van Gürpınar’da babasının sırtında hastaneye taşınırken hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem bebek ile hatırlanacak,
En fazla gazeteciyi, aydınları cezaevlerinde tutan ülke olarak hatırlanacak,
1,2 milyar TL.’ lik kaçak saray ile hatırlanacak,
6 bin zeytin ağacının telef edildiği, gözü yaşlı Yırcalılar ile hatırlanacak,
Kolluk güçlerinin toplantı ve gösterilere yönelik müdahaleleri sonucu doğrudan ya da dolaylı olarak 21 yurttaşımızın öldürülmesi ile hatırlanacak,
AKP iktidarının grev kırıcılığı ile hatırlanacak.
Akil adamlar, AKP-PKK-BDP-HDP işbirliğinin ÇÖZÜMSÜZLÜK süreci ile hatırlanacak.
ŞİMDİ SORUYORUM;İşsizlere, emeklilere, emekçilere, çiftçilere, yoksullara, gençlere, kadınlara, engellilere, kimsesizlere, asgari ücretliye, atanamayan öğretmenlere, yarınsızlara soruyorum. Ekmeğimizi ve hayatımızı çalanlara, ‘’DUR’’ demeyecek misiniz? Geleceğimize sahip çıkmanın zamanı geldi de, geçiyor bile. Hep birlikte suyun başını tutanların; yoksulluk ve yolsuzluk düzeninin devrini kapatalım. Bu anlamda, insanca bir düzeni, dayanışmacı ve özgürlükçü bir düzeni kurmak için; Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız.
AKP, ‘’Öteki Türkiye’’’yi yarattı; biz, ‘’Cumhuriyet’’çiler olarak, öteki Türkiye’yi örgütleyeceğiz.
Ülkenin her yerinde, demokrasiyi ve insan haklarını toplumun örgütlü kesimleri ile savunmak zorundayız. Siyasete yeni bir soluk yeni bir dil getirmeliyiz. Yepyeni bir hayat için, yarınlarımız, çocuklarımız için yeni bir dili, yeni bir anlayışı, hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Bu dilin adı sevgi dili, hoşgörü dilidir.
Bundan sonra ki süreçte geleceğimizi, rotamızı “sömürü düzeni” değil, emek ve emekçiler belirlemelidir. Rotamızı sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve halkçı aydınlar belirlemelidir. Bugün bizim akıl verenlere değil, emek verenlere, omuz verenlere, güç verenlere ihtiyacımız var. Gün, günü kurtarma günü değil; derlenme, toparlanma ve dayanışma günüdür.
AKP’nin baskıcı, dayatmacı uygulamalarına karşı, özgürlüklerin tavizsiz savunucusu olabilirsek, emekten, demokrasiden, dayanışmadan ve özgürlüklerden yana bir şey yapmak isteyen herkesi, Cumhuriyet şemsiyesi altında toplayabilirsek, işte o zaman Atatürk ve devrimlerinin takipçisi, demokrasi ve özgürlüğün bekçileri olabiliriz.
Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor günlerinde, halkın vekillerinin halkın içinde, halkıyla birlikte siyaset yapması zorunludur. Karşı devrimcilerin yalanlarıyla yarattığı sahte düzenin yıkılması için tek güvencemiz halkımızdır. Halkımızın CHP’ni yeniden kurtuluşun partisi olarak görmesini sağlamak zorundayız. Onun için sürekli halkımızla birlikte olmalı, birlikte çözümler üretmeli, birlikte siyaset yapmalıyız.
Ben partililerimizle, örgütlerimizle birlikte bunu yapacağımıza inanıyorum. Çünkü ben halkım, ben solcuyum, devrimciyim, demokratım.
Partili yoldaşlarımın ve halkımızın desteği ile milletin vekili olduğumda, benim Ankara’da evim olmayacak. Yıllardır yalanlarla, din ile, sahte vaatlerle kandırılan halkımıza doğruları göstermek için gece gündüz çalışacağız. Buna acilen ihtiyaç vardır.
Bizim iktidarımızda, hiçbir gencimiz dershaneye gidemediği için intihar etmeyecek.
Mevcut medrese eğitim sistemi anlayışını kökten değişecek, yeniden laik, çağdaş eğitim düzenini inşa edeceğiz.
Parasız, bilimsel ve nitelikli eğitim almak hemen herkesin hakkı olacak.
Tüm öğretmenlerimize hak ettikleri refah düzeyini sağlayacağız.
Doğaya ve yaşam alanlarımıza dönük AKP saldırıları her geçen gün artarken, bu saldırılara karşı halk direnişleri de yaygınlaşmaktadır. Bizler bu direnişlerin öncüsü olacağız ve direnişleri toplumsal muhalefetin odağı haline getireceğiz,
Halkı yoksullaştırarak iktidarını devam ettiren, kendi yaşam biçimini halka dayatmaya çalışan ve sadaka kültürünü yaygınlaştıran AKP’ ye karşı, kayıtsız şartsız, sosyal devleti savunacağız,
AKP’nin cemaat esaslı toplumsal örgütlenmesine karşı, solun ve emeğin değerlerini ön plana alan; demokratik, toplumsal örgütlenmeyi savunacağız,
Emekçilerden yana, gelirin adil paylaşıldığı, kentsel rantların vergilendiği, haksız elde edilen servetlerin sorgulandığı, asgari ücretten vergi alınmadığı, doğanın ve kentlerin talan edilmediği, çiftçilerimizin arazilerini ve traktörlerini satarak kentlerde ucuz işgücü olmadıkları, tüketen değil üreten bir Türkiye’nin olduğu, kimsenin yatağa aç girmediği sosyal bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Bunun için bizim iktidarımıza, CHP iktidarına ihtiyaç var.
Bizim iktidarımızda, sosyal güvenliği ve iş güvencesi ile çalışmayı temel insan hakkı haline getireceğiz, bunun için CHP iktidarına ihtiyaç var.
Benim davam, benim kavgam makam kavgası değil CAN kavgasıdır. Bu can kavgasına tüm yoldaşlarımı davet ediyorum.
Umutlarımız hiç tükenmedi tükenmeyecek. Hep birlikte güzel günler göreceğiz.
Yeter ki kararmasın, sol memenin altındaki cevahir.
Yalçın GÖRGÖZ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili A. Adayı