MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, üst kurul delegesi olarak olağanüstü kongrenin bir an önce toplanması yönünde imzamı verdiğini açıkladı. Yağcı, genel başkanlıkta değişimin şart olduğunu söyledi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı parti de düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar'da 80 civarında üst kurul delegesinin olağanüstü kurultay için imza verdiğini belirtti.

MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, partisinin 47. kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine başladı. MHP Kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere davanın bugüne ulaşmasında can veren şehitleri de rahmetle anan Yağcı; "Siyaseti hiçbir zaman şahsi çıkarlarım için yapmadım. İnandığım değerleri yaşama ve yaşatma adına görev yaptım. Türk-İslam ülküsünün hakim olduğu Ülkü Ocakları'nda yetişip pişerek MHP'de siyaset yapmanın, hizmet etmenin güzelliğini yaşadım. Bu açıklamamı her zamankinden farklı olarak oturarak değil ayakta gerçekleştiriyorum. Çünkü milliyetçi, ülkücü hareketin neferleri olarak artık oturma vakti çoktan geçmiş ve ayaklanıp şaha kalkmak kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Alper Yağcı, ülkücü olmanın üzerlerine yüklediği ahlaka uygun olarak yürüttükleri görevin de ağırlığını bilerek MHP'de meydana gelen gelişmeleri de dikkat ve sabırla izlediklerini söyledi. Görev yaptığı bölge itibari ile hem ilçe başkanı hem de üst kurul delegesi olmasının verdiği büyük sorumluluk bilinci ile bu açıklamayı yaptığını belirten Yağcı; "Partimizin çok muhterem Genel Başkanı Devlet Bahçeli 18 yıldır aralıksız olarak çalışma ekibi ile yorucu bir maraton geçirmiştir. 47 Yıllık siyasi harekete yakışan bir liderlik anlayışı ile partimize bir zeval getirmeden bugüne gelmiş bulunmaktayız. Ama ne var ki 47 yıllık şerefli bir maziye sahip MHP yüzde 11 civarında bir oy oranına layık değildir" diye konuştu.

Alper Yağcı, MHP'nin yakın gelecek süreçte tek adamlığa doğru emin adımlarla gitmeye çalışan ve başkanlık sistemine geçiş için referandum veya erken seçim olanakları kullanacak bir yapıya karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle idealist, heyecanlı ve teşkilat ile halkın sesine kulak veren yeni bir yönetim kadrosuna partinin çok acil ihtiyaç duyduğunu söyleyen Yağcı; "MHP mensuplarının derdi partiye genel başkan seçmek değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını belirleme olmalıdır. Şahsım adına hakikati seslendiremeyen her insan bir proje ürünüdür. Bugün 47 yıllık şerefli maziye sahip çıkma adına üst kurul delegeleri başta olmak üzere, kendini bu parti için bu şehirde bir değer gören herkesi sessizce olan biteni izlemek yerine, doğru bildiklerinden yana tavır koymalarına ve açıklama yaparak Başbuğumuzun ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.

"Tabiri caiz ise ana karnından Ülkü Ocakları Başkanının oğlu bir ülkücü olarak doğdum. Hayatım boyunca da ülkücü olmanın hep şerefini yaşadım. Bu açıklamayı yaparken nasıl oturmayıp ayakta isem; inandığım doğruları söyleyerek koltuk kaybetme korkusu içerisinde de asla olmadığımın bilinmesini istiyorum." diyen Yağcı şöyle konuştu: "Gün sessiz sedasız koltuklarda oturarak pozisyon koruma zamanı değil, sokaklara çıkarak milliyetçi hareketin iktidarı için yürüme zamanıdır. Çünkü bu mübarek harekete hizmet etmenin tek yolu başkanlık makamından geçmediğini iyi biliriz. Bir nefer olarak gece gündüz çalışmaya her daim hazırız. Yeter ki MHP hak ettiği iktidara kavuşsun. Bu duygu ve düşüncelerle MHP'nin 46 yıllık siyasi geleneğinde değil ama yönetim kademelerinde bir değişim olması gerektiğinin şahsım adına şart olduğunu düşünerek yönetim kurulumuzda ki arkadaşlarımızla ve parti üyelerimizle yaptığım istişare sonucu MHP üst kurul delegesi olarak olağanüstü kongrenin bir an önce toplanması yönünde imzamı vermiş olduğumu açıklıyorum."