Sabri Bektöre konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hatice Özutku, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

Toplantının açış konuşmasını yapan AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hatice Özutku,  AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık programında zorunlu ve isteğe bağlı olarak 2 tür İngilizce hazırlık programının olduğunu söyledi. Özutku, “Günümüzün küresel dünyasında yabancı dilin yer almadığı bir meslek düşünmek, neredeyse imkansız. Nicelikli öğretim elemanlarımız tarafından verilen üst düzey eğitimden bütün öğrencilerin maksimum düzeyde yarar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

 

Öğrencilere 528 saat yabancı dil dersi

 

AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Oğuzhan Kalkan ise AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun 2006-2007 yılından itibaren hazırlık eğitimi verdiğini söyledi. AKÜ’deki tüm İngilizce eğitimlerin Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından karşılandığını ifade eden Kalkan, “300 saat hazırlık eğitimi veriyoruz, bunun dışında 228 saatte AKÜ bünyesindeki diğer birimlerdeki dersler oluşturuyor. Hoca başına 31,6 saat ders yükü düşüyor. Derslerin dışında tüm halka açık kurslar veriyoruz. Bu kurslar kaliteli kurslar dışarı ile karşılaştırdığınız zaman maliyeti neredeyse yarı yarıya olan kurslar. Ayrıca okulumuz ödüllü bir okul, 2006 ve 2012 yıllarında Avrupa Dil Ödülü ile çalışmalarımız taçlandırıldı. Günde 5 saatten haftada 25 saatlik ders programları var. Yıl içinde drama, müzik, konser ve tiyatro gibi sosyal faaliyetlerimiz var” diye konuştu.

 

Toplantıda Afyon Kocatepe Üniversitesinin tanıtımı, AKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları, dersler, notlar, disiplin, Afyonkarahisar’da yaşam gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi.

 

Toplantı öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.