"TÜM DİPLOMATİK KURALLAR YERLE YEKSAN OLDU"

         Afyonkarahisar Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlara özel olarak düzenlenen etkinlik çerçevesinde ilimize gelen Konya Bayan Grup Vuslat İlahi Ekibi" gönülleri mest etti.

         8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilimize gelen Konya Bayan Gurup Vuslat İlahi ekibinin Afyonkarahisarlı bayanlarla buluştuğu özel etkinlik, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliğe Afyonkarahisarlı bayanlar büyük ilgi gösterdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

         Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın açılış konuşmasını Milletvekili Hatice Özkal yaptı. Konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkal, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edilmesine büyük tepki gösterdi.  Hatice Dudu Özkal, yaşanan gelişmenin asla kabul edilemeyeceğini ifade etti. Türkiye'ye ve diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanlara karşı yapılan muameleye misliyle karşılık verileceğini söyleyen Milletvekili Özkal, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalarda da bulundu.

TÜM DİPLOMATİK KURALLAR YERLE YEKSAN OLDU

         Hatice Dudu Özkal, Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak organize ettiğimiz Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor, hepinizin Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadın haklarıyla ilgili yapılanları anlatan son yıllarda geldiğimiz noktayı gözler önüne seren bir konuşma hazırlamıştım. Ancak hafta sonu yaşananları gördükten, Hollanda'da Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın yaşadıklarını takip ettikten sonra tüm Türk kadınları olarak birlik ve beraberlik içinde mücadele etmemiz gerektiğini düşündüm.  Hollanda'da ne yaşandığını hep birlikte değerlendirmeli, tüm Türk kadınları orada yaşananlara karşı en gür sesle tepkimizi göstermeliyiz. Sözde insan ve kadın hakları savunucusu Hollanda, Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın kendi büyükelçiliğimize girişini engelleyerek, tüm diplomatik kuralları yerle yeksan etti. Diplomatik dokunulmazlığı bulunan bir araçtaki Bakanımızı durdurarak önce sabaha kadar otomobil içinde beklettiler daha sonra sınır dışı ettiler. Oysa Bakanımız orada sadece Türk vatandaşlarımızla buluşmak için bulunuyordu. Biz burada sizlerle nasıl kucaklaşıyorsak Bakanımız da Avrupa'daki kardeşlerimizle kucaklaşacaktı.

"AVRUPA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'DEN KORKUYOR"

        Türkiye'de kimi kesimler hala anayasa değişikliğinin gerekli olup olmadığını tartışırken, Avrupa Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliğinin Türkiye'nin nasıl önünü açacağını gördü. Güçlü bir Türkiye'den korkan, çekinen Avrupa bu nedenle referandum sonucunun 'evet' çıkmaması için el ele verdi. Referandumda 'hayır' tarafında duranları kabul eden Avrupa, 'hayır' kampanyası yürütenlere tüm salonları ve imkanları seferber etti. Vatandaşlarımıza anaysa değişikliğinin niye gerekli olduğunu anlatmak isteyenlere yani Türkiye'nin istiklali, istikbali ve istikrarı için 'evet' diyenlere engeller yarattılar. Almanya'nın yaptıklarının ardından önce Dışişleri Bakanımıza uçuş izni vermeyerek bir siyasi skandala imza atan Hollanda daha sonra Bakanımız Fatma Betil Sayan Kaya'nın Türklerle buluşacağı salonunun iznini iptal ettiler. Bunun üzerine Bakanımız Hollanda'daki Türk kardeşlerimizle diplomatik dokunulmazlığı bulunan, Türk toprağı kabul edilen elçiliğimizin içinde bir araya gelme kararı aldı. Bakanımız Konsolosluğumuza girdikten sonra diplomatik dokunulmazlık nedeniyle bir daha kendisine müdahale şansları olmayan faşist Hollandalılar, Bakanımızı kendi Büyükelçiliğimize sokmamak için Büyükelçiliğimizin bulunduğu sokağı kapattılar. Bakanımızı bir kadını elçiliğe 30 metre mesafede saatlerce hatta sabaha kadar su bile vermeden otomobilin içinde bekletirken, bir yandan da destek için gelen vatandaşlarımıza köpeklerle, atlarla saldırdılar.

BARBARCA BİR TUTUM SERGİLEDİLER

         Sözde demokrasiyi savunan, tüm konuşmalarında kadın ve insan haklarından bahseden, her fırsatta fikir ve ifade özgürlüğünden dem vuran Hollandalılar, Avrupa'daki tek bir Türk'ün bile 'evet' oyu vermemesi için barbarca bir tutum sergilediler. Hollanda'nın bu müdahalesinin arkasında ne olduğunu anlamak için Hollanda'nın kim olduğunu hatırlamak gerekiyor. Yaşananlar sonrası Bosna Hersekli Bakanlar, Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'yı arayarak Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından 'iyi bildiklerini' söylediler. Hatırlamayanlar için 1995 yılında Birleşmiş Milletlerin Hollandalı komutanları tüm Boşnak Müslümanlara, 'burası güvenli bölge, buraya gelin. Buraya sığının, sizi koruyacağız' dediler. Bu güvence üzerine 8 bin 372 Müslüman Boşnak kardeşimiz, O Hollandalı komutanın verdiği güvenle orada eski bir pil fabrikasına sığındı. Sırp kasapları kapıya dayandığında o Hollandalı komutan ve askerler direnmedi ve bir katliama göz yumdu. Bir gecede Avrupa'nın göbeğinde 8 bin 372 Müslüman Boşnak katledildi. İşte bunu yapan Hollanda, bize insan hakları dersi vermeye kalkan Hollanda şimdi gerçek yüzünü Müslüman ve Türk düşmanlığını bir kez daha gösterdi.  İşte bu yüzden şimdi Türk kadınları bir ve beraber olmalıyız. Hep birlikte hem Türkiye'nin istikbali, istiklali ve istikrarı için 'Evet' oyu vermeli hem de Avrupa'da yaşayan tüm akrabalarımıza ulaşarak onlara da bu değişikliğin gerekliliğini anlatmalıyız. Unutmayın yurt dışında yaşayan Türkler, daha erken oy kullanacaklar.

AVRUPA'YA HAK ETTİĞİ DERSİ SANDIKTA VERİN

          Bu yüzden anayasa değişikliği 'hayır' çıkarsa ne olacağını bilen ve 'hayır' adına yapılacak her şeyi yapan Avrupa'ya hak ettiği dersi sandıkta verin. Onlar 'evet' sesini susturmaya çalıştıkça biz daha gür bir sesle 'evet' diye haykıracağız. Bir kardeşiniz olan Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'daki Türklerle buluşması engelleyebilirler belki tüm milletvekilleri ve bakanlarımızı engelleyebilirler ama sizleri engelleyemezler. Yurt dışındaki akrabalarınıza telefonla ulaşarak sizler bu anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlatabilirsiniz. Bu Holandalılar'ın, Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'dan yani bir Türk kadınından korkularından olağanüstü hal ilan ettiklerini, barbarca insanlara saldırdıklarını her zaman hatırlamalıyız. Biz Türk kadınları birlik ve beraberlik olabilirsek, değil Hollanda bütün dünya birleşse bizi yıkamaz. İşte bu yüzden 16 Nisan'da sandıkta 'evet'te birleşmeliyiz. Güçlü Türkiye için yarınlarımız ve ülkemizin İstiklali için 'evet' tercihinde bulunmalıyız.  Bütün dünyaya Türk kadınının gücünü, kararlılığını sandıkta gösterelim.

AVRUPA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYOR

           Hollanda'da yaşanan gelişmelerin vahim bir olay olarak nitelendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu ise Hollanda'nın çok vahim bir geçmişi var. Sömürgeci bir devlettir.  Bugün her ne kadar sözde demokrasi dersi vermeye çalışsalar da sömürgecilik geçmişi vardır. Yaşanan olayda bunun bir tezahürüdür. Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimize samimi bir şekilde seslenmek istiyorum. Bu bir yerel seçim veya genel seçim değildir. Referandumu bir seçim gibi düşünmesinler. Görüldüğü üzere Avrupa güçlü bir Türkiye istemiyor.  'Evet' oylarının yüksek olması Avrupa'ya da bir cevap olacaktır. Almanya devlet televizyonu Türkçe 'hayır' kampanyaları düzenliyor.  Bu olay son derece vahimdir. Avrupa şaşkındı, iyice şaşırdı diye konuştu.  Hatice Eroğlu; son olarak programın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

          Konuşmaların ardından Konya Bayan Grup Vuslat İlahi Ekibi" birbirinden güzel ilahilerle adeta kulaklarını pasını sildi. Afyonkarahisarlı bayanların gönüllerini mest eden Vuslat Ekibi, program sonunda uzun süre alkışlandı.