Afyonkarahisar CHP Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, 17 Ocak 2024 tarihinde şehit yakınları ve gaziler için bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Köksal, belediye başkanı seçilmesi halinde şehit ve gaziler için toplantı salonu ve düğün salonu olan bir dernek binası yapacağını ve belediyenin en çok gelir getiren otoparkının ücretini derneğe bağlayacağını söyledi. Köksal, bu derneği siyaset üstü görmek gerektiğini ve belediye başkanlığı döneminde şehit aileleri ve gazilerin hizmetlerinden mahrum kalmayacağını vurguladı.

Köksal, basın toplantısında yaptığı konuşmada, iki yıl önce Eskişehir Belediyesi'nin böyle bir proje yaptığını duyduğunu ve bunun kendisine ilham verdiğini belirtti. Köksal, 'Belediye başkanı olursam ilk işim bu dernek binasını yapmak olacak. Bu benim için bir hayal, bir gurur meselesi' dedi.

Köksal, derneğin gelir kaynağı olarak belediyenin en çok gelir getiren otoparkını gösterdi ve 'Bu otoparkın ücretini derneğe bağlayacağım. Böylece dernek giderlerini rahatlıkla karşılayabilecek. Kimse bu derneğe iki kap yemeği çok göremez' diye konuştu.

Köksal, şehit ve gazilerin siyasetin üstünde olduğunu ve herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Köksal, 'Bu dernek siyaset üstüdür. Ben belediye başkanı olsam da olmasam da bu derneğin yanındayım. Belediye başkanlığı dönemimde şehit aileleri ve gazilerin hizmetlerinden mahrum kalmayacaklar' dedi.